Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ÖRGÜN EĞİTİME DARBE VURULUYOR

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin, özel okullarla kamu okulları arasındaki eğitim farkının gittikçe açıldığını belirtip, devletin kamu okullarına yeterli yatırımı yapmadığını belirtti.

KESK’e bağlı Eğitim-Sen Şube

4 milyon 200 bin gencin örgün eğitimin dışında olduğunu vurgulayan Şahin, 1 milyon 200 bin gencinden açık liseleri tercih ettiğine dikkat çekti. Özel üniversitelerin 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında değişen fiyatlarına dikkat çeken Şahin, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerindeki özel okul sayılarının da gittikçe arttığına belirtip, “Yüzde 4 olan özel okul oranı yüzde 24 seviyelerine yükseldi” dedi.  Kamu okullarındaki eğitim kalitesinin düşmesinden dolayı örgün eğitimi bırakan öğrenci sayısının 4 milyon 400 olduğunu ifade eden Gürbüz Şahin, 1 milyon 200 bin lise öğrencisinin de açık liselere kayıt olduğunu belirtti. Şahin, “Örgün eğitime giden öğrenci sayısı artıyor. Kamu okullarındaki eğitim kalitesinin düşmesinin yanı sıra insanların ekonomik durumunun çocuklarını okulla gönderemeyecek seviyesi gelmesi bunda çok etkili oldu. 4 milyon 400 bin gencimiz örgün eğitimin dışında. 1 milyon 200 bin genç açık liseleri tercih ediyor. Öte yandan parası olanlar çocuklarını özel okullara yazdırıyor. Devlet özel okulları desteklediği için her geçen gün özel okul sayısı artıyor. Yüzde 4 seviyelerindeki özel okulların oranı yüzde 24’lere yükseldi. Devlet özel okulları desteklemek yerine kamu okullarına gerekli yatırımı yaparsa eğitim kalitesi ve niteliği artacak” dedi.

ÖZEL OKULLAR YERİNE YURTDIŞINI TERCİH ETMEYE BAŞLADILAR

Türkiye’deki özel okulların fiyatlarında yüksek artışa da dikkat çeken Gürbüz Şahin, “Eğitim artık herkes tarafından ulaşılabilir olmaktan çıktı. Özel okullar fiyatlarına yüzde 100’ün üzerinde zam yaptı. Şu anda 500 bin lira ile 1 milyon lira arasında özel okul fiyatları var. Açıkçası gençler bu kadar parayla Türkiye’de eğitim almak yerine yurtdışındaki okulları seçmeye başladı” dedi.