DSP Genel Başkanı Önder Aksakal Balıkesir’den bombaladı:

CHP HDP İLE
KOL KOLA

CHP’ye yüklenen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal “Atatürk’ün partisiyiz diyorlar HDP’yi destekliyorlar. En azılı liberaller bunlarda, Kürdistan’a oy isteyenler bunlarda” dedi. Aksakal, CHP’nin Genel Başkan Yardımcısının mecliste HDP’ye oy verdiklerini itiraf ettiğini söyledi

2 SAĞCI ADAYA MAHKUM EDİLDİ

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’deydi. Esnaf ziyareti yapıp Tamer Kanber’e Büyükşehir’de oy isteyen Aksakal, Balıkesir’in 2 sağcı adaya mahkum edildiğini vurguladı. Aksakal, “Bize CHP’nin oylarını bölüyor” diyorlar. Biz 3 kere iktidar olduk. CHP ne zaman iktidar olmuş?” dedi.

KÜRDİSTAN’A OY İSTİYORLAR

CHP Genel Başkan Yardımcısının mecliste HDP’ye oy verdiklerini açıkladıklarını hatırlatan Aksakal “Atatürk’ün partisinde HDP’yi destekleyenler var” dedi. Aksakal “En azılı liberaller bunlarda, Kürdistan’a oy isteyenler bunlarda. 2 sağcı aday çıkardılar tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar. Sonra da DSP bu seçime niye giriyor diyorlar” dedi.


“BALIKESİR’İ SAĞCI

ADAYLARA MAHKUM ETTİLER”

Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçimler kapsamında Burhaniye ve Balıkesir’de basın mensuplarıyla buluştu. Balıkesir’in iki sağcı adaya mahkum edildiğini dile getiren Aksakal, “Toplumu tıpış tıpış oy vermekten kurtarmalıyız. Balıkesir’deki tüm vatandaşlarımıza Atatürkçü, solcu, devrimci, ilerici

DSP adaylarına destek verme çağrısı yapıyorum” dedi.

 

Demokratik Sol Parti(DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yerel seçim çalışmaları kapsamında Balıkesir’de bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Edremit, Burhaniye ve Bandırma’da halkla buluşan Aksakal, merkezde de basın mensuplarıyla Yasa’da buluştu. DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber’in yanı sıra ilçe belediye başkan adaylarının da katıldığı basın açıklamasında Aksakal yerel seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“BİZ 3 KERE İKTİDAR OLDUK

CHP NE ZAMAN İKTİDAR OLMUŞ”

İlk ziyaretini Burhaniye’ye gerçekleştiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, burada kendilerine yönelik ‘Oyları bölüyorlar’ eleştirilerine cevap verdi. Balıkesir’in iki sağcı adaya mahkum edildiğini vurgulayan Aksakal, “CHP’nin ‘DSP oyları bölüyor mu’ sorusuna. Biz 34 senedir buradayız 3 kere iktidar olduk. CHP ne zaman iktidar olmuş. Onlar kendi aralarında bölünmüş. Kendi genel başkan yardımcıları HDP’ye oy verdiklerini mecliste açıkladı ” diye konuştu.

GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ

“DSP, Bülent Ecevit’in şahsında Türk toplumunun gönlünde taht kurmuş bir parti olarak yeniden insanların beklentisi haline geldi” diyen Aksakal, “Sandıklardan gümbür gümbür çıkacağız, güvercinler gökyüzünü kaplayacak. Türkiye’nin kaderine yeniden DSP el koyacak. 1 Nisan’dan itibaren Türkiye’nin gerçek ana muhalefet partisi olarak çalışmalarımıza başlayacağız. Bu süreçte toplumun bütün kesimleriyle buluşacağız ve 2023 seçimlerinin de en başarılı partisi DSP olacak” dedi.

“ATATÜRK’ÜN PARTİSİNDE

HDP’Yİ DESTEKLEYENLER VAR”

Ülkede beka sorunu varsa bu parlamentodaki partilerin sorumluluğundadır diyen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal yaptığı konuşmada şunları söyledi “Biz 17 sene önce tek kurşun atılmayan bir devlet bıraktık. Bunların beka sorunu dedikleri BOP Projesidir. Kasım kasım kasılarak BOP Eş Başkanıyım diyorlardı. Biz o zaman da YPG’ye terörist diyorduk, bugünde. Şimdi ayakları suya erdi terör koridoru oluşturmayacağız diyorlar. Günaydın. Biz 17 sene önce tüm komşularıyla barışık bir ülke teslim ettik. Bunlar Yunanistan’a 17 adayı elleriyle verdiler. Neredeyse utanmasalar, korkmasalar Kıbrıs’ı da verecekler. Ama ona cesaret edemezler. Karşılarında bizi bulurlar. 31 Mart’ta yine bu iktidar, yine bu sözde ana muhalefet partisi sandıktan çıkarsa yandı gülüm keten helva. Bu yüzden DSP sandıkları patlatacak. CHP, Atatürk’ün partisiyiz diyerek oy istiyor. Sizin içinizde HDP’yi destekleyen milletvekilleri var. Bunu açık açık mecliste söylediler. En azılı liberaller bunlarda, Kürdistan’a oy isteyenler bunlarda. Tıpış tıpış oy vereceksiniz diyorlar. Bu halk size tıpış tıpış oy vermeyecek. Balıkesir’de iki sağcı aday çıkardılar. Sonra da ‘Bu DSP seçime niye giriyor’ diyorlar. Balıkesirliler sizin sağcı adaylarınıza mı oy verecek.

Bunların amacı ranttır. AKP Genel Başkan Adayı İstanbul’un 1 milyar dolar rantı var. Bu rantı bunlara mı yedireceğiz diyor. Biz bu rantı red ediyoruz. Bu seçimlerde başarı ile çıkarsak 2023’den önce Beştepe’yi bunların elinden alacağız.”

KAMİL SAKA KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Burhaniye programı sonrasında Balıkesir merkezde basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Balıkesir’de tek solcu adayın Tamer Kanber olduğunu kaydetti. Kamil Saka’nın DSP’yle olan temasları hakkında da bilgi veren Aksakal, “Sayın Saka partisinden istifa ettiği gün CHP’nin çizgisinden çıktığını buradan ayrılarak başka partide siyasete devam edeceğini açıklamış. Ancak açıklamasının sonunda CHP mutlaka Kemalist çizgiye dönecektir, döndüğünde de CHP’ye geri döneceğini açıklamıştı. DSP’ye gelmeden CHP’ye dönmeyi planlayan insanlarla tabi ki yol yürümeyeceğimiz aşikardır” dedi.

TOPLUMU TIPIŞ TIPIŞ

OY VERMEKTEN KURTARMALIYIZ

Balıkesir’de iki sağcı adaya mahkum edildiğini dile getiren DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, “Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, partimizde iki dönem milletvekilliği yapan Tamer Kanber’dir. İlçe belediye başkan adaylarımız burada. Balıkesir’de verimli çalışmalar yapacağız. Bu etken projelerimizi mutlaka hayata geçireceğiz. Ecevit Tamer Kanber’i size emanet etmişti milletvekili olarak ben de bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak emanet ediyorum. İnşallah Balıkesir’de önemli hizmetler verecektir. Toplumu tıpış tıpış oy vermekten kurtarmalıyız Balıkesir’de yaşadığımız gibi. Millet İttifakı kapsamında aday gösterilen arkadaşımızın CHP’ye destek vermiş Atatürkçü, solcu, devrimci ve ilerici olduğunu iddia eden ve bu değerleri benimseyen seçmen kitlesine hitap edecek bir aday olmadığını iddia ediyoruz. Kendileri de zaten bunu açıkça söylüyorlar. Sayın Ok, bildiğiniz MHP’den milletvekili olmuş ve İYİ Parti’ye geçmişti dolayısıyla iki partili yönetmeye çalıştıkları bu zulümden kurtarmak için DSP seçmenlerimize solcu adayları öneriyor. Oyların bölünmesi gibi bazı safsataları ortaya koyuyorlar. Oyların bölündüğü falan yok. Çünkü karşımızda solcu aday yok. Hepsi sağcı aday. Buradan Balıkesir’deki tüm adaylara Atatürkçü, solcu, devrimci, ilerici

DSP adaylarına destek verme çağrısı yapıyorum” dedi. DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, basın mensuplarıyla buluşmasının ardından kent merkezinde vatandaşlarla bir araya geldi. ÜMİT ULUS