Her seçimin bileni ‘Gezici Anket Şirketi’ Balıkesir’de yerel seçimler için yaptığı ankette yine farkını ortaya koydu. Ankete göre Cumhur İttifakı’nın Adayı Yücel Yılmaz
% 47.7 ile ipi göğüslerken Millet İttifakı Adayı İsmail Ok ise % 36.3’te kalıyor

Geçtiğimiz seçimlerde yaptığı nokta anket sonuçları ile bilinen Gezici Araştırma Şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Kararsızların % 14.5 diğer partilerin ise % 1.5 olarak yer aldığı ankette Yücel Yılmaz % 47.7 İsmail Ok % 36.3.

CUMHUR FARKLI KAZANIYOR

Kararsızlar eşit dağıldığında ise Cumhur İttifakı % 55.8, Millet İttifakı % 42.4 diğer partiler ise % 1.8 olarak görünüyor. Ancak bu ankete HDP dahil edilmemiş. Öte yandan Gezici Anket Şirketi’ne göre İstanbul ve Ankara Cumhur İttifakı’nda, Bursa ise el değiştirip Millet İttifakı’na geçiyor.

İsmail Ok’a CHP’den umduğu destek yok

Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici yaptığı açıklamada “MHP ve İYİ Parti tabanının, Yücel Yılmaz ismine odaklandığı ve desteklediği görülüyor. Yücel Yılmaz’ın merkezde başarılı belediye başkanı olarak görenlerin çokluğu ankette ön sırada olmasının en önemli etkisi olduğu görülüyor” dedi. Yani Gezici’ye göre Ok, CHP’den umduğunu bulamayacak.


SON ANKETLERDE YILMAZ FARKI

Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma şirketinin anket sonuçlarına göre Balıkesir’de Cumhur ittifakı Adayı Yücel Yılmaz % 55,8 oy oranı ile ön sırada bulunuyor

Geçtiğimiz seçimlerde yaptığı nokta anket sonuçları ile bilinen Gezici Araştırma şirketi, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçim için yeni bir araştırma gerçekleştirdi. Gezici Araştırma Genel Müdürü Murat Gezici yaptığı açıklamada “Balıkesir’de araştırmaya katılan halkın önümüzdeki seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vermek istediğine ilişkin dağılım incelendiğinde % 55,8’i AK Parti + MHP İttifakının AK Parti Adayı Yücel Yılmaz’a oy vermek istediğini, % 42,4’ü ise CHP + İyi Parti İttifakının İyi Parti Adayı İsmail Ok’a oy vermek istediğini ifade etti. MHP ve İYİ Parti tabanının Yücel Yılmaz ismine odaklandığı ve desteklediği görülüyor. Yücel Yılmaz’ın merkezde başarılı belediye başkanı olarak görenlerin çokluğu ankette ön sırada olmasının en önemli etkisi olduğu görülüyor.” dedi.

YILMAZ KARARSIZ OYLARDA DA ÖNDE

Gezici Araştırma Merkezi 23 – 24 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ankette kararsız oyların çokluğu göze çarpıyor. Balıkesir’de %14,5 oranında kararsız seçmenin bulunduğu belirtilen ankette, Cumhur ittifakı Adayı Yücel Yılmaz %47.7 ile ön sırada bulunuyor. Yılmaz’ı %36,3 ile İsmail Ok izliyor. Anketlerde kararsız oran dağılımı yapılmadan Yücel Yılmaz seçimi önde götürüyor.

8BÜYÜKŞEHİRDE CUMHUR İTTİFAKI ÖNDE

Adana, Balıkesir, Hatay, Antalya, Aydın, İstanbul, Bursa, Ankara ve Manisa’yı içeren araştırmaya göre ise 9 Büyükşehir’in 8’inde AK Parti yarışı önde götürürken Bursa’da Millet İttifakı Adayı Mustafa Bozbey yarışı önde götürdüğü belirtildi.

Yorumlar
Yorum Yazmak İçin Tıkla


Yorum yapın

ÖNEMLİ: Haberlere yapılan yorumlardan kesinlikle https://gazetekspres.com/ sorumlu tutulamaz. Küfür, hakaret veya ahlak dışı kelimeler içeren yorumların ip adresleri güvenlik açısından kayıt altına alınmaktadır. (IP ADRESİNİZ: 89.252.187.71)