DSP Büyükşehir Adayı Tamer Kan­ber, “Ahmet Akın aday olarak açıklandığında benden destek istedi ama çekildi. Balıkesir 2 sağ adaya teslim edilemez, DSP kazanacak” dedi.

BALIKESİR’DE İZİM VAR

DSP Bü­yük­şe­hir Adayı Tamer Kan­ber “Ba­lı­ke­sir iki sağ adaya tes­lim edi­le­mez. Ben sol­da­ki boş­lu­ğu gör­dü­ğüm için aday oldum. CHP, Ahmet Akın’ı aday çı­kar­dı­ğın­da benden destek istedi ama o çe­kil­di. Ben kim­se­ye par­ti­zan­lık yap­mam, DSP bu kez ka­za­na­cak” dedi.


Projelerini dere tepe gezerek anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber “Bu sefer DSP kazanacak, Balıkesir kazanacak” diyerek diğer adaylarla aynı kiloda olmadığını ifade etti.

DSP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber Güney Marmara Aktif Medya Çalışanları Derneği’ni ziyaret etti. 20. ve 21. Dönem Milletvekilliği yapan İnşaat Mühendisi olan Tamer Kanber Balıkesir’in İstanbul ve Ankara`yı almak için feda edilecek bir kent olmadığını söyleyerek “Balıkesir’de Sol’un adayı olarak yola çıktım. Balıkesir iki sağ adaya teslim edilemez” dedi.

“YAPTIKLARIM YAPACAKLARIMIN TEMİNATIDIR”
Rakipleri ile aynı kiloda olmadığını ifade eden Tamer Kanber rakiplerinin aksine Balıkesir’in her yerine hizmet ettiğini ve partizanlık yapmadığını söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tamer Kanber 30 senelik esnaf olduğunu ifade ederek “İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de ağzından düşürmediği bir proje lafı var. Acaba Balıkesir’de proje yarışması açıldı da biz mi duymadık. Hem Yücel Yılmaz, hem İsmail Ok ikisi de bir dönem belediye başkanlığı yaptı. Halkın yararına hangi projeyi yaptılar. İddia ediyorum Balıkesir’in neresi olursa olsun ‘şurada biz bunu yaptık’ desinler ve benim orada 10 katı fazla yaptığım hizmet yoksa ben bu yarıştan çekilirim. Sayın Yılmaz sosyal medyadan baba ocağını ziyaret ettiğini paylaşmış. Baba ocağı dediği Susurluk Işıklar’a gittiği yolu vekillik dönemimde ben yaptım. Ona keza Sayın Ok’un Baba ocağı olan ve Rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in zamanında yapılan Hotaşlar’ın ulaşımını sağlayan köprü aşırı yağışlara bağlı sel nedeniyle yıkılmıştı. Buyüzden insanlar 35 kilometre dolaşarak Hotaşlar’a gidiyordu. O köprüyü de ben yaptım. Bana projelerini anlatmasınlar yaptıklarını söylesinler. Benim yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” dedi.

“BELEDİYE KAZANDIRAN OLACAK”
Balıkesir’de yapacağı hizmetleri insan odaklı projelerle gerçekleştireceklerini ifade eden Tamer Kanber “Başkaları gibi 10 liraya arsa alıp BALTOK’a 110 liraya satmayacağız. Fırıntaş’ı ekmek satmak yerine Balıkesir’de üretilen marka değeri taşıyan ürünleri dünyaya pazarlamasını yapacağız. Belediyelerin anlamsız harcamalar yapacağına tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçimize gerekirse yer göstererek mazot, gübre ve tohum konusunda desteklemeler de bulunacağız” dedi.

“BEN SOL’UN ADAYIYIM”
CHP’nin oyunu bölmek için aday olduğunuz söyleniyor. Bu konuda neler diyorsunuz?” sorusuna Kanber böyle bir konu olmadığını, bu tür dedikodulara kulak asmadığını belirterek” Ben sol kimliğin sahipsiz olmadığını göstermek için aday oldum. CHP Ahmet Akın’ı aday olarak açıkladığında ‘Tamer ağabey hep beraberiz’ diyerek desteğimiz almaya geldi. Ama şimdi adaylıktan çekildi. Balıkesir İstanbul ve Ankara’yı kazanmak için feda edilecek bir kent değil. Balıkesir iki sağ adayına teslim edilemez. Ben Sol’daki boşluğu gördüğüm için aday oldum. Milletvekilliği dönemimde kimseye partizanlık yapmadım. Balıkesir’in her yerine eser bıraktım. Balıkesir’in her noktasına hizmet götürmek için gece gündüz çalıştım. Şimdi Balıkesirlilerden partizanlık yapmamalarını ve beni desteklemelerini istiyorum.

Güney Marmara Aktif Medya Çalışanları Derneği ziyaretinde Başkan Ali Osman Ata gazeteciler Mehmet Leventoğlu, Ahmet Türkmen, Ömer Güçlü ve İbrahim Akdemir hazır bulundular.