Balıkesir Adliyesinde gerçekleşen zehirlenme olayında ağır yaralanan 4 kişiden biri olan İnfaz Koruma Memuru Fikret Savaş (36) Şehir Hastanesi yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Üç gündür yoğun bakım ünitesinde hayata tutunmaya çalışılan Fikret Savaş’ın cesedi morga kaldırıldı.

600 KİLOGRAM ZEHİRLİ GAZ ADLİYEYİ ZEHİRLEDİ
4 Şubat Pazartesi günü öğle saatlerinde meydana gelen olayda, Adliye binasının arşiv bölümünün bulunduğu bodrum katta yangın söndürme sisteminin tetiklenip devreye girmesiyle yangın tüplerindeki karbondioksit gazları salınarak ortama yayıldı. Kısa sürede tüm binaya ve bahçeye yayılan gazdan etkilenen 4’ü ağır olmak üzere toplam 59 kişi zehirlenmeden kaynaklı yaralı olarak hastanelere kaldırılmıştı.  Yangın söndürme tüplerinden boşalan karbondioksit gaz miktarının yaklaşık 600 kilogram olduğu, gazların tüplerden yüksek basınç ile salındığı öğrenildi.

DURUMU EN KRİTİK OLAN YARALI FİKRET SAVAŞ’TI
Bu akşam saat 20.30 sıralarında ölen İnfaz Koruma Memuru Fikret Savaş  durumu ağır olan 4 yaralı içinde en kritik kişiydi. Evli ve 2 çocuk babası olan genç memurun ölümü başta ailesi olmak üzere mesai arkadaşlarını ve tüm sevenlerini acıya boğdu. Savaş’ın eşi Rukiye Savaş sinir krizi geçirdi. Berke (5 yaşında) ve Begüm (10 yaşında)isimli iki çocuk babası olan Fikret Savaş’ın cenazesinin yarın (7 Şubat Perşembe) adliyede düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmesi bekleniyor.

Zehirlenme olayıyla ilgili 3’ü ağır 58 yaralının tedavileri ise sürüyor.