Ve en nihayetinde AK Parti ve İYİ Parti’de Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladılar.

AK Parti Yücel Yılmaz, İYİ Parti’de İsmail Ok ile seçimlere girecek. Bilindiği gibi CHP’nin adayı daha önceden Ahmet Akın olarak açıklanmıştı.

31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan bu yerel seçimin kıran kırana geçeceği söylemek sanırım en doğru tespit olacaktır.

Her üç adayda güçlü isim bunu kabul edelim.

Her üç isimde tabanın isteği ile aday gösterildi.

Her üç isimde Balıkesir’e hizmet edecek vizyon ve kabiliyete sahip..

Tabiki biz kendi konu alanımıza dönersek bu aşamada Balıkesirspor Baltok ne olur?.
Dün tesislerde Teknik Patron Giray Bulak’la basın toplantısına katılan Zekai Kafaoğlu’nun A takımında yer alan ve Balıkesirspor Baltok AS Başkanı Kemal Büyükakın’a şu sonuyu yönettim; “Balıkesirspor Baltok açısından Yücel Yılmaz’ın aday gösterilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?”.

Şu cevabı verdi; “Biz öncelikle Reis kimi aday gösterirse onun arkasında dururuz. Şu anda Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Yücel Yılmaz gösterilmiştir bizlerde bu partiye gönül veren insanlar olarak tabiki onun arkrasında yer alacağız. Sanırım Yücel Başkanda Balıkesirspor Baltok yönetiminin arkasında olur”.

Aslında Kemal Büyükakın’ın moral olarak iyi olmadığını gözlerimden okudum. Siyaset bu..Bu makam ve mevkiler kimseye ömrü billah verilmiyor, sırası gelen iniyor, sırası gelen biniyor. Neticede hayat devam ediyor. Şimdi söyleyeceklerim sadece AK Parti’nin adayı Yücel Yılmaz’ı bağlamaz, diğer adaylar İY Parti’li İsmail Okile CHP’li Ahmet Akın’ı da bağlar. Çünkü hangisi koltuğa milli irade tarafından oturtulursa o milli iradenin yapacağı ilk iş başkanın kucağına Balıkesirspor Baltok’u vermek olacak. Bu zaman aralığında yarın öbür gün kucağına gelecek olan Balıkesir’in en değerli markası için her üç adayda şimdiden proje üretmeli, hatta ve hatta konuya çok hakim olmalı..