Balıkesir Barosu Olağan Genel Kurulu’nda tek listeyle gidilen seçimde mevcut Baro Başkanı Av. Erol Kayabay,  ikinci kez baro başkanı seçildi.

Mevcut Baro Başkanı Av. Erol Kayabay’ın tek listeyle girdiği ve güven tazelediği Balıkesir Barosu Olağan Genel Kurulu Baro Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Balıkesir Barosu Olağan Genel Kurulu’na; AK Parti Milletvekili Adil Çelik,  Harp Malulü Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Baro eski başkanları ve avukatlar katıldı. Avukatlık mesleğinin sorunlarının ele alındığı genel kurulda AK Parti Milletvekili Av. Adil Çelik konuşma yaptı.

ÇELİK: “SİYASETLE UĞRAŞIN!”

Avukatlık mesleğiyle ilgili Meclis’te sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Adil Çelik, avukatların siyasetle uğraşmaları gerektiğini kaydetti. Çelik, “Mesleğimizle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Kamu avukatlarının 3600 ek göstergeden yararlanması için bir talep oldu. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Siyaseti Baro salonunda yaptık. Hepimiz avukatlık mesleği ortak paydasında buluşmalıyız. Avukatlık çok politize bir meslek. Her avukatın sosyal ve politik duyarlılığı olacak. Siyasetle ilgilenmeyen avukatlar toplumu büyük değerlerden mahrum bırakıyorlar. Avukatların siyasette olmasıyla siyaset çok kaliteli hale gelecektir. Lütfen kendinizi bu kadar saklamayın ve siyasetle ilgilenin. Meslektaşlarımızın sorunları için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırım” dedi.

KAYABAY:”DİK DURUŞ SERGİLEDİK”

Tek listeyle seçime giren ve görev süresine bir dönem daha ekleyen Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, geçtiğimiz dönem yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Kayabay, “Göreve geldikten sonra; OHAL ve KHK’ların anayasa hükmü gibi değerlendirildiğini, hukuk devletinin dayandığı güçlerden olan yargı bağımsızlığının çok büyük yaralar aldığı, baroların da tasfiye edilmek istendiği bir sürecin içinde olduk. Bizler tarihi süreçte sıkıyönetimler, devlet güvenlik mahkemeleri, özel yetkili mahkemeler, OHAL ve KHK sürecinde aldığımız derslerle hukuk ışığının toplumun her kesimi tarafından takip edilmesi gerekliliğini her fırsatta dile getirdik. Mesleğin onuruna yakışır şekilde Balıkesir Barosu olarak insan haklarının ihlal edildiği her mecrada arkadaşlarımızla beraber dik duruş sergiledik” dedi.

“HERKES İÇİN ADALET, ADALET İÇİN AVUKAT”

Görev süreci boyunca hiç hız kesmeden ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ anlayışıyla çalıştıklarını ifade eden Balıkesir Barosu Başkanı Av. Erol Kayabay, “İki yılda bir yapılan baro seçimlerinin arasına, biri anayasa referandumu, biri de erken seçim olmak üzere, iki seçimin girdiği süreçte sözümüzü ve çalışmalarımızı hiç kesmedik. İki yıla yaklaşan görev süremiz içerisinde; yaşadığımız, emek harcadığımız, uğruna kilometreler arşınladığımız her ne varsa, aslında mesleğimizin bizce düsturu olan ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ anlayışının toplumun her kesimince benimsenmesi gerekliliği içindir. Aslında savunmasının kutsallığını hepimiz biliyoruz. Bizler Balıkesir Barosu olarak Artvin’den Adana’ya, Mersin’den Soma’ya memleketin her köşesinde daha derin bir duyguyla hissettik bunu. Tarsus’ta bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz edilerek vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın hak mücadelesinde müdahildik. Ankara Gar Davası’nda Ankara’da, Kayseri’de şehitlerimize son görevlerimizin başındaydık. Aladağ’daki yurt yangınında can veren evlatlarımızın peşinde Adana’daydık” dedi.