Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kurucucu eski başkan Ahmet Edip Uğur, kendi dönemindeki en önemli eserlerinden olan Avlu Balıkesir’deki ıslah edilen derede oltayla balık tuttu. Bir anda ilgi odağı olan Uğur istekleri geri çevirmeyerek vatandaşlarla bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın Avlu Balıkesir’de  Sürdürülebilir balıkçılık ve gelecek nesillerin de balık tutabilmesi için ”Yakala,Sev, Bırak” sloganıyla düzenlediği etkinliğe katıldı. Olta ile Avlu’daki çay deresinde balık tutan eski Başkan Uğur, etkinlik nedeniyle Avlu’ya akın eden vatandaşların da bir anda ilgi odağı oldu. Balık tutarken bir taraftan da vatandaşlarla sohbet eden Edip Uğur, şapkası, güneş gözlükleri ve spor kıyafetleriyle dikkat çekti. Boksta Avrupa Şampiyonu sporcumuz Ali Eren Demirezen de Edip Uğur ile sohbet edip fotoğraf çekildi. Uğur, Demirezen’i elde ettiği başarılarından dolayı kutladı.

“SÖZÜMÜZÜ YERİNE GETİRDİK”
Vatandaşların yakın ilgi ve sevgisinden hoşnut olan Edip Uğur bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. Güneşli havada Avlu’da balık tutmanın keyfini çıkaran Uğur, başkanlığı dönemindeki vizyon projelerinden olan Çay Deresi Rekreasyon Projesi içerisindeki Avlu Balıkesir’de hayal edilenlerin gerçeğe dönüştüğünü, verdikleri sözü yerine getirdiklerini ifade etti. Avlu’da hafta sonu balık tutma etkinliğini kendi sosyal medya hesabından da paylaşarak takipçilerine duyuran Ahmet Edip Uğur, “Herkesin burası nasıl ıslah olur dediği Avlu Balıkesir çay deresinde balık tutturma sözümüzü yerine getirdik. Amatör olta balıkçılarımız ile birlikte balık tutma zevkini yaşadık. Hayal edilenler gerçek oldu” ifadelerini kullandı.

Ahmet Edip Uğur, Avlu Balıkesir’deki çay deresini ıslah ettirdikten sonra talimatıyla buraya yüzlerce balık yumurtası bırakılmış ve Amatör Olta Balıkçılığı etkinliğini başlatmıştı. Uğur, Çay Deresi projesi kapsamında Avlu Balıkesir’deki çay deresinde basın mensuplarına ve vatandaşlara burada olta ile balık tutturacaklarının sözünü vermişti. Bugün bunun gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Uğur’un, bir süre önce geçirdiği rahatsızlığıyla ilgili  tedavi sürecinin ardından gayet sağlıklı ve moralinin yerinde olduğu da dikkatlerden kaçmadı.