Bu hafta sonu Balıkesirspor Baltok, geçen haftanın flaş ekibi Adanaspor’a konuk olacak.

Bildiğiniz gibi Adanaspor son maçında ligin güçlü ekiplerinden Giresunspor’u 90+3’te bulduğu golle devirerek çok önemli bir skora imza attı..

Giresunspor-Adanaspor maçının tamamını çok dikkatli olarak izledim. Giresunspor geçen sezon olduğu gibi kendi taraftarı önünde strese giren bir ekip. Tek tek ele alındığında kaliteli futbolculardan kurulu bir ekip olmasına rağmen özellikle gol yollarındaki sıkıntıları onların ilerleyen haftalarda Adanaspor karşısında aldıkları sürpriz yenilginin benzerini yaşamalarının çok muhtemel olduğunu gösteriyor..

Balıkesirspor Baltok’un bu hafta ki rakibine Adanaspor’a gelince. Süper Ligden düşmüş olmanın psikolojisi ile lige iyi başlangıç yapamadılar. Çıkış aradıkları anda karşılarına gününde olmayan Giresunspor çıktı. 1 puan takla atacakları anda 90+3’te gelen bir frikik golü ile bir anda 3 puanın sahibi oldular. Tabiki Adana ekibi için bu 3 puan çok şey ifade etti. Ligin dibinden bir nefeste olsa uzaklaştılar.

Şimdi Giresunspor galibiyetinin verdiği moral motivasyon ile bizi ağırlayacaklar.

Adanaspor’un en etkin ismi orta sahada ki Brazilya’lı Freitas. Top tekniğinin yanı sıra bitmez tükenmez bir enerjisi olan Freitas, Adanaspor’un tüm ataklarında imzası olan isim. Freitas’ı özellikle Cumali Bişi ile kontrol altına almak Adanaspor’un sahasından çıkmasını engellemek anlamına gelir. Öte yandan Giresunspor maçında attığı muhteşem frikik golü ile takımına altın değerinde 3 puan kazandıran Hakan Barış’ta Adanaspor’un en etkin isimlerinden. Hakan’da Freitas gibi orta sahada dinamo gibi çalışan, hırslı bir isim. En büyük zaafı topu fazla ayakta tutması. Karşı ataklarda topu kaptırdığı zaman da sert müdahale yapan bir isim. Bu şu anlama geliyor; kırmızı karta çok yakın..!

Adanaspor’dan 3 puan almak Balıkesirspor Baltok için çok sorun olmaz düşüncesindeyim. Yeter ki; tercihler ve taktik Adanaspor maçına uygun olsun..!