30 yıllık meslek yaşantımda Balıkesirspor Baltok-Ümraniyespor maçında ki gibi bir olayla hiç karşılaşmadım.
Tabiki bir çok kavgalı, gürültülü,  patırlılı maçları seyrettik, yorumladık ama bu maç gibi sessiz sakin, kardeşçe ve dostça geçen bir maçta hele ki; son zamanlarda en iyi hakem yönetiminin olduğu bir maçın bu duruma gelmesi ister istemez insanın aklında bir sürü soru işareti yaratıyor.

Öncelikle şunu çok iyi bilmemiz gerekir. Bu işin faili ONKOLİKLER taraftar grubunun içinden değil. ONKOLİKLER’den hiç kimse bu olayı gerçekleştireni bilmiyor, tanımıyor. Maça başkasının pasoligi ile girmiş. Girerken de zil zurna sarhoşmuş, maç boyunca da ONKOLİKLER’in olduğu alt tribünden hakeme sürekli sinkaflı kelimeler kullanmış.

Felaket senaryosu yazacaksak olursak,  bu Balıkesir haini birilerinin tetikçisi olabilir mi..! Yönetimi hedef alan.. Olur mu olur..!

GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR.

Balıkesirspor-Ümraniyespor maçına basın bankosundan girersen öyle titiz bir inceleme yapılıyor ki; sanırsın Cumhurbaşkanı’nın basın toplantısına katılacaksın. Ama aynı hassasiyet maalesef taraftarların stada girişlerinde gösterilmiyor. Öncelikle şunu üzülerek belirteyim bu maçla birlikte Atatürk Stadı’nın maçlarda güvenliğininin zafiyet içinde olduğu anlaşıldı. Bir maçın sessiz sakin geçmesi o maçta görevli güvenlikçilerin çekirdek çıklatıp cep telefonunda oyun oynamasını gerektirmez..! İşte böylesine biri çıkar hadiseyi yapar sende seyredersin..!

BİRİZ BERABERİZ

Her şerde bir hayır vardır diye düşünerek bu olayın çok zor bir araya gelebilen biz Balıkesirlileri bir araya getireceğine inancım tam. Dün Ali Hikmet Paşa Tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Mustafa Bahçeci’nin konu ile ilgili tüm mesajlarını bugünkü spor sayfamızda detaylı olarak okudunuz.

Dünden itibaren milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve tabiki Balıkesirspor Baltok yönetim kurulu Federasyon nezninde lobi faaliyetlerine başladı. Bu işin hakkaniyeti kesinlikle maçın tekrarı olmalı. Aksi bir ceza ise kırmızı beyazlı camianın hiç hak etmediği bir ceza olur. Çünkü bu taraftar görünümlü şuç makinasının Balıkesirspor Baltok taraftarlığı ile uzaktan yakından ilgisi yok..