Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, 13-14 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek kongre öncesinde açıklamalarda bulundu. Bir dönem daha aday olmaya hazırlanan Kayabay, geride kalan iki yılda ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ anlayışıyla görev yaptıklarını söyledi.

İki yıl önce görevi Yaşar Meyvacı’dan devralan ve ikinci dönem içinde aday olmaya hazırlanan Kayabay, görev süreci boyunca yaptığı çalışmaları aktardı. Göreve başladıkları günden bu yana ‘Herkes için adalet, adalet için avukat’ anlayışının benimsenmesi adına çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Kayabay, “ 13-14 Ekim tarihleri arasında Balıkesir Barosu’nun kongresi yapılacak. Geride kalan iki yıla yaklaşan görev süremiz içerisinde; yaşadığımız, emek harcadığımız, uğruna kilometreler arşınladığımız her ne varsa, aslında mesleğimizin bizce düsturu olan ‘’Herkes için adalet, adalet için avukat ‘’ anlayışının toplumun her kesimince benimsenmesi gerekliliği içindir. Aslında savunmanın kutsallığını hepimiz biliyoruz. Bizler Balıkesir Barosu olarak Artvin’den Adana’ya, Mersin’den Soma’ya memleketin her köşesinde daha derin bir duyguyla hissettik bunu. Tarsus’ta bindiği minibüsün şoförü tarafından tecavüz edilerek vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın hak mücadelesinde müdahildik. Ankara gar davasında Ankara’da, Kayseri’de şehitlerimize son görevimizin başındaydık. Aladağ’daki yurt yangınında can veren evlatlarımızın peşinde Adana’daydık. Göğe yükselen simsiyah dumanların gölgesinde ihmallerin değil, kasıtların karşısında müdahil olduk. Soma’daydık. İlk gününden son gününe kadar… 301 madenci ailesiyle birlikte biz de şikâyetçiydik. İnsanların canı pahasına kar hesaplarının, maddi kaygıların, taksirle dense de bütünüyle kasten yapılan ihmallerin karşısında müdahildik. Birliğimizin isminden “Türkiye” ibaresinin kaldırılmak istendiği anda Anıtkabir’deydik. Ay yıldızlı bayraklarımızla “Birliğin, isminin önündeki Türkiye ibaresiyle et ve tırnak gibi olduğunu” haykırdık. Memleketin her köşesinde adalet anlayışıyla adalet arayışının içerisinde olduk” dedi.

KURUMSAL İŞLEYİŞTE DEĞİŞİME GİTTİK

Avukatlara yönelik saldırılar karşısında meslektaş dayanışması içerisinde olduklarını belirten Balıkesir Baro Başkanı Av. Erol Kayabay, geride kalan iki yılda katılımcı bir yönetim anlayışı ortaya koyduklarını söyledi. Balıkesir Barosu’nun kurumsal işleyişinde de değişimlere gittiklerini ifade eden Kayabay, “ Baromuzun kurumsal işleyişinde, bilimsel yöntemleri kullanarak, yenilenmeye gittik. Bilgilerimize bilgi, deneyimlerimize deneyim kattığımız, bizim için de öğretici olan bu süreçte, üstatlarımızın deneyimlerinden yararlandığımız gibi özellikle genç meslektaşlarımızın enerjilerinden büyük destek aldık. Bilinmesini isteriz ki, içten ve samimi olduk, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.   Stajyerlerimizin eğitimi için hem meslek içi eğitimlerden hem de baromuz olanakları ile getirdiğimiz üstatlarımızdan yararlanmalarını sağladık. Tüm genç arkadaşlarımıza Ankara’da ki eğitimlerde ve kurgusal yarışma da gösterdikleri farkındalık için teşekkür ederiz.  Baro binamızın bir salonunu özellikle genç meslektaşlarımızın mesai saatleri içinde büro şeklinde kullanmaları için düzenleme yaptık. Genç meslektaşlarımıza destek olmak amacıyla zorunlu müdafilik atamalarında ve adli yardım atamalarında hukuka uygun değişikliklerin alt yapı çalışmaları bitmek üzere” dedi.