CHP’nin Büyükşehir Adayı Ahmet Akın, Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda seçim startı verirken, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, “Partimizi dizayn etmeye çalışanlar bize savaş ilan ediyor. Biz de savaşa varız” diyen lideri Meral Akşener’e destek vererek CHP’ye ve isim vermeden Akın’a yürüdü

Çömez: Savaşa biz de varız! Kimsenin Türk siyasetini karanlık dehlizlerde dizayn etmesine izin vermeyeceğiz. Hodri meydan!

Peki bu savaş neden başladı? Çünkü tıpkı İstanbul ve Ankara’da olduğu gibi Ahmet Akın’a yakın isimler de “HDP-DEM’le anlaştık, İYİ Parti de seçimde Ahmet Akın’ı destekleyecek” diye 
algı yapıyor. Meral Akşener İstanbul ve Ankara için çıkış yaptı, Turhan Çömez de Balıkesir için masayı yumrukladı

‘ALTI OK’U GÖSTERMİYORLAR

Balıkesir’de dün yaşananlar nasıl bir yerel seçim atmosferi yaşayacağımızı da ortaya koydu. CHP’nin Büyükşehir Adayı Ahmet Akın, AHP Meydanı’nda seçim startını verdi. İlk tespit: Tıpkı seçim afişlerinde olduğu gibi CHP kimliği gizlenip sanki ittifak adayıymış gibi bir imaj ve söylem üzerine kampanyasını oturttu.

AKIN İTTİFAK ALGISI YAPIYOR

Eş zamanlı olarak İstanbul ve Ankara başta olmak üzere “İYİ Parti’yle arka kapı diplomasisi sürüyor, İYİ Parti yerel seçimlerde CHP’nin adaylarını destekleyecek” algısı yapılıyor. Ahmet Akın’ın yakın ekibi de Balıkesir için “HDP ile anlaştık, İYİ Parti de bizi destekleyecek” bilgisini sızdırıyor. Akşener, işte bu yüzden dün patladı.

AKŞENER ÇOK SERT KONUŞTU

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in, işbirliği iddialarını kesin bir dille yalanlayıp “Partimizi dizayn etmeye çalışıyorlar. Bu savaş ilanıdır. Ben varım” demesi üzerine Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez de masaya yumruğunu vurarak CHP’ye ve Ahmet Akın’a “Hodri meydan” dedi. Balıkesir’de siyasetin suları birden ısındı!