Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

PAZARYERİNİN ATEŞİ YÜKSELİYOR

Hava sıcaklıkları mevsim şartları itibariyle soğumasına rağmen halkın sofrasına giren ürünlerin satıldığı pazaryerlerinin ateşi çıkmaya başladı

Hava sıcaklıkları mevsim şartları

Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar yapılan zamların üzerinden bir ay geçmeden iğneden ipliğe her şeye gelen zamlardan halkın uygun fiyata kaliteli ürün aldığı pazaryerleri de nasibi aldı. Havaların soğumasıyla birlikte ürünlerin fiyatları da artış göstermeye başlarken, pazarcılar dört kişilik bir ailenin haftalık mutfak masrafının 750 lirayla- bin lira arasını bulduğunu belirtti.  Yaz aylarında daha uygun fiyatlarda tezgahlarda yerini bulan, kışın serada üretimi yapılan yaz ürünleri domates 40-45 lira, biber 35- 70 lira, salatalık 40-45 lira, kabak 40 lira, patlıcan 35 liradan satılıyor.

PATATESİN KİLOSU 20 LİRA

Mevsim sebze ve meyveleri ise sera üretimi sebzeler fiyatları seviyelerinde satılıyor. Lahana 30 lira, ıspanak 40 lira, brokoli 40, marul 25 lira, maydanoz 10 lira, roka-tere 10 lira, limon 20 liradan tezgahlarda yer buluyor. Mutfakların olmazsa olmazı patatesin kilosu 20 lira, kuru soğanın 15 liradan satılıyor. Mevsim meyvelerinde ise son durum şöyle: mandalina 20-25 lira, portakal 20-25 lira, elma 30-35 lira, muz 35-40 lira, ayva 35 liradan satılıyor.

EMEKLİ NASIL ALSIN!

Herkesin bütçesi doğrultusunda alışveriş yaptığını belirten pazarcılar, “Dört kişilik bir ailenin sebzesi, meyvesi, zeytini, peyniri mutfak masrafı 750 lira ile bin lirayı buluyor. Ancak herkes kendi bütçesi doğrultusunda alışveriş yapıyor. Emekliler son gelen zamlar sonrasında pazaryerinde nasıl gönül rahatlığıyla sebze-meyve alsın. İnsanlarımız artık kiloyla alışveriş yapma alışkanlığını bıraktı. Yarım kilo ya da gramla alışveriş yapıyorlar. Neyse ki şu anda portakal, mandalina gibi mevsim meyveleri uygun da vatandaş vitamini alabiliyor. İlerleyen günlerde soğuklar artarsan bu fiyatlar daha da yukarı çıkabilir” dedi.