Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

KOLONYA SATIŞLARI İKİ KATINA ÇIKTI

Bir Ramazan Bayramı geleneği olan tatlı ikramlarının yanında sunulan Balıkesir’in meşhur kolonyalarına rağbet arttı. Onlarca çeşit kokusu ve ferahlığıyla öne çıkan Balıkesir kolonyası satışları bayram öncesinde iki katına çıktı

Bir Ramazan Bayramı geleneği

Ramazan Bayramı öncesinde kolonya satıcılarında hareketlilik başladı. Vatandaşlar, bayramda misafirlere sunmak için birbirinden ferah ve güzel kokulara sahip Balıkesir kolonyalarına ilgi göstermesi satıcıların yüzünü güldürdü.  Balıkesir kolonya satıcıları sokağında satış yapan Feyzullah Saçar, “30 yıldır perakende kolonya satışı yapıyorum. Ramazan Bayramı’nda Balıkesir’de kolonya olmazsa olmaz. Bu dönem işlerimiz yoğunlaşıyor, satışlarımız artıyor. Kurban Bayramı’nda göre Ramazan Bayramı’nda satışlarımız daha yoğun oluyor. Kolonyalarımızda en çok tercih edilen; limon kolonyası, zambak ve zeytin kolonyası oluyor. 80 derecelik bir kolonya 85 ile 150 lira arasında satışını yapıyoruz. Renkli farklı esanslar içeren kolonyalarının litresi 200 liradan satılıyor. Çam kolonyası, ceviz kolonyası, kiraz kolonyası, safran çiçeği kolonyası, tütün kolonyası gibi 30 çeşidimiz var” dedi.

BAYRAMDA LİMON, ZEYTİN KOLONYALARI TERCİH EDİLİYOR

Balıkesir kolonyasının Türkiye’de önemli bir marka değerine sahip olduğunu kaydeden Feyzullah Saçar, kaliteli kolonya üretiminde içeriğinde kullanılan malzeme ve dinlendirme süresinin önemli olduğunu vurguladı. Saçar, “Bayramda genelde limon, hediyelik olacaksa zambak ya da zeytin kolonyası tercih ediliyor. İyi bir kolonya dinlenmiş olacak. Bazen müşterilerimiz bizden taze kolonya istiyor ama biz kaliteli kolonyanın dinlenmiş olduğunu söylüyoruz. Kolonyanın içerisinde kullanılan malzeme çok önemli. Etil alkolle yapılmalı. Metil alkolden de kolonya oluyor ama bu ürünler insanlara zarar veriyor. Kolonyanın olmazsa olmazı etil alkol ve esanslardır” dedi.

ÖZEL ŞİŞELERE RAĞBET VAR

Kolonyaların yanı sıra özel tasarım şişelere de ilgi olduğunu belirten Feyzullah Saçar, “Kolonyanın içine konulduğu şişelerde çok önemli. Farklı tasarımlarda şişelerimiz var. Bunlar arasında el yapımı özel şişelerde var ki bunların fiyatı 300-350 liraya kadar çıkabiliyor. Saat kulesinden yaptığımız şişelerimiz var. Eski yöntemlerde doldurma kolonyalarımız var ki vatandaşlar şişelerini getiriyor ve biz buradan dolduruyoruz” dedi.

KOLONYADA ÜRETİMİNDE SÖZ SAHİBİYİZ

Balıkesir’in geçmişten gelen kolonya üretim kültürüne dikkat çeken Feyzullah Saçar, “Kolonyalarımız Balıkesir’de üretiliyor. Balıkesir kolonya şehridir. Burada 32 tane üretici var. Bu da çok iyi bir rakam. Bursa’da 2-3 üretici var. Ürünlerimiz marka olduğu için şehir dışından da büyük ilgi görüyor. Balıkesir kolonyasının kalitesini bilenler şehir dışından sipariş veriyor. Önemli makam ve mevkilere Balıkesir kolonyası gönderiyoruz” dedi.