Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

16 Düzensiz Göçmen Yakalandı

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, 19-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı,

Operasyon, yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapılabilecek koy ve kıyı şeridinde gerçekleştirildi. Jandarma ekipleri, bir hafta boyunca denetim ve keşif faaliyetleri yürüttü. Daha önceden yapılan risk analizleri doğrultusunda belirlenen bölgeler özel olarak kontrol edildi. Operasyon sonucunda: Altıeylül, Susurluk, Ayvalık ve Edremit ilçelerinde toplam 6 düzensiz göç olayına müdahale edildi.
12 Afganistan, 3 Suriye ve 1 Özbekistan uyruklu olmak üzere toplam 16 düzensiz göçmen yakalandı. Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaların aralıksız olarak devam edeceğini vurguladı. Bu operasyon, Balıkesir’de göçmen kaçakçılığıyla mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Jandarma, bölgedeki yasadışı göç hareketlerini önlemek için teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor.”