Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SSK ve Bağkur emeklilerine yeni zam

İşçi ve işveren emeklilerinin aylıklarına yapılan yüzde 42,5 zam, dün akşam yapılan bir açıklama ile yüzde 6,75 daha artırılarak yüzde 49,25’e çıkartıldı. Yeni zam oranına göre emekli maaşlarının ne kadar olacağı böylece tekrar hesaplandı.

İşçi ve işveren emeklilerinin

SSK ve Bağkur emeklileri, yılda iki kez 6 aylık enflasyon farkına göre zam alıyor. Bu yıl 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37,57 olmuştu. AK Parti Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin maaşlarına yüzde 5 daha zam yapılacağını duyurdu ve bu zam oranı yüzde 42,5’e çıkarıldı. Emeklilerin zam oranı, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Sonra da Meclis Genel Kurulu’na getirildi. Bu aşamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, dün akşam katıldığı yayında emekli maaşlarına yüzde 5 zamma ilave olarak yeniden bir değerlendirme yapıldığını açıkladı ve yeni zam oranının yüzde 49,25’e yükseltildiğini bildirdi.

Çalışma hayatındaki zam oranları eşitlendi

Böylece 2024’te çalışma hayatındaki kesimler aynı oranda zam almış oldu. Asgari ücret zammı yüzde 49, memur ve memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 49,25 olurken SSK ve Bağkur emeklileri de memurlarla aynı oran olan yüzde 49,25 zam aldı. Bu yıl asgari ücrete bir kez memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağkur emeklilerine de iki kez zam yapılacak.

En düşük maaş 10 bin lira

Kök maaşı 10 bin liradan düşük olan tüm emeklilerinin maaşı yüzde 49,25 zamla birlikte 10 bin liraya ulaşamıyorsa da aradaki fark bütçeden karşılanarak 10 bin liraya tamamlanacak.