Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Türkiye’nin Petrol İthalatı Ocak’ta Azaldı

Türkiye’nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, ocakta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azalarak 3 milyon 781 bin 288 ton oldu.

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatı, ocakta önceki yılın

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) ocak ayına ilişkin “Petrol Piyasası Sektör Raporu”na göre, Türkiye’nin toplam petrol ithalatı içinde en büyük kalemi oluşturan ham petrolde ithalat yüzde 2,4 azalarak 2 milyon 361 bin 940 ton olarak gerçekleşti.

Bu dönemde motorin türleri ithalatı yüzde 5,1 düşüşle 966 bin 209 tona geriledi.

İthalatın kalan kısmını, havacılık ve denizcilik yakıtları, fueloil türleri ve diğer ürünler oluşturdu.

Böylece toplam ithalat, ocakta önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azalarak 3 milyon 781 bin 288 ton oldu.

En fazla ithalat Rusya’dan

En fazla ham petrol ve petrol ürünleri ithalatı, 1 milyon 401 bin 466 tonla Rusya’dan yapılırken, bu ülkeyi 513 bin 95 tonla Irak ve 213 bin 577 tonla Kazakistan izledi.