Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Akın Ekici’nin 14. Kişisel Sergisi Bükreş’te Sanatseverlerle Buluştu

Ünlü ressam Akın Ekici’nin, T.C. Bükreş Büyükelçiliğinin himayesinde, Yıldız İbram’ın küratörlüğünde düzenlenen 14. kişisel sergisi, Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Mihai Eminescu Kültür Merkezi Calderon Sanat Galerisi’nde muhteşem bir açılışla sanatseverlerle buluştu.

Bu haberin fotoğrafı yok

“Sonbahar Renkleri” adını taşıyan sergi, Akın Ekici’nin üçüncü devlet sergisi olma özelliği taşıyor.

Açılış törenine, Bükreş Büyükelçimiz Sayın Özgür Kıvanç Altan, eşi Sayın Aslı Altan, sanatçının eşi Sibel Ekici, ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan ve eşi Esra Özkan, Romen Kültür Bakanlığı yetkilileri, TİAD Türk İş Adamları Derneği Başkanı Sayın Ufuk Tandoğan, Bükreş’teki çeşitli ülkelerin büyükelçileri, diplomatik misyon şefleri, Türk ve Romen iş insanları, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Açılışta Büyükelçi Özgür Kıvanç Altan, sergi küratörü Yıldız İbram, ressam Akın Ekici ve Mihai Eminescu Kültür Merkezi Müdürü Nicoleta Paninopal birer konuşma yaparak serginin teması, Türk sanatı ve sanatçılarının dünyaya tanıtılması, Türk ve Romen sanatları ile kültürel dayanışmanın önemi vurgulandı. Konuşmalardan sonra sahneye çıkan ünlü ses sanatçısı İsmail Özkan, “Fikrimin İnce Gülü” ve Sezen Aksu’nun son dönemde çok sevilen “Yansın İstanbul” şarkılarını seslendirerek sergiye muhteşem bir atmosfer kattı. İzleyiciler, Özkan’ın performansına coşkuyla katılarak sergi açılışını Türk resminin ve müziğinin tanıtıldığı etkileyici bir disiplinler arası performansa dönüştürdüler.

Akın Ekici’nin sergisi 26 Ekim tarihine kadar Calderon Sanat Galerisi’nde devam edecek. Ardından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesinde, Türk Büyükelçiliği ve Türk İş Adamları Derneği tarafından ayrı ayrı bir kez daha sergilenecek. Sergi, Kasım ayı başında Yıldız İbram ve Uğur Batı küratörlüğünde Bükreş Belediyesi Arcub Sanat Galerisi’ne taşınacak ve Aralık ayı sonuna kadar Bükreşli sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.