Bir önceki dönem yerel seçimlerde Altıeylül Belediye Başkan Adayı olan Esin Balıbek, Cumhuriyet Halk Partisi Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

2019 yerel seçiminde CHP Altıeylül Belediye Başkan Adayı olan Esin Balıbek, 31 Mart yerel seçimleri için Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Esin Balıbek’in CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısına Altıeylül İlçe Başkanı Sinan Ayhan, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pınar Yahşi, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.  Altıeylül’ü modern bir kent haline getirmek için yeniden belediye başkan adaylığına talip olduğunu ifade eden Balıbek, “Kasaba görüntüsünden kurtulup modern bir şehir olması gereken yer Altıeylül. 20 senede önce bir gün belediye başkanı olacağım dedim şehir.  Altıeylül Belediye Başkanlığı için ikinci kez karşınızdayım. Belediye başkanı adayı olduğum ve 44 bin 700 oy alarak bir önceki seçimlere göre partimin oylarını yüzde 88 oranında arttırdığım 2019 yerel seçimleri sonrasında da hiç hız kesmeden her alanda her sahada esnafıyla, çiftçisiyle, memuruyla, işçisiyle, emeklisiyle, genci ve yaşlısıyla hep iletişim içerisinde bulundum, parti politikalarını yurttaşlarımıza anlatmaya çalıştım. Siyaset sahnesine ve yola şimdi çıkmış biri değilim. Partinin kapısının nerede olduğunu bilmeyenlerdense hiç değilim. Partinize bugün üye olup vatandaşa dokunmadan da karşınıza çıkmışta değilim. Her zaman emeği ilke edinmiş, bu şehre Balıkesir’e hizmet etme ilkesini savunmuş bir kardeşinizin. Seçim zamanı geldi deyip bir yerlere aday olmaya çalışanlardan da değilim. Doğup büyüdüğüm şehir unutulmuş, görmezden gelinmiş, kendisini geliştirmesine fırsat verilmemiş bir taşra hüviyetinden sıyrılmamış, modern kent kimliğine yıllarca kavuşamamış, Milli Kuvvetler ile Anafartalar Caddelerine bir üçüncü caddeyi ekleyememiş, kısır siyasi çatışmaları ve beceriksiz vizyonsuz yönetimlerin altında hep ötelenmiş bir şehir olarak geri kalmasına seyirci kalınmıştır.

 

“ŞEHRİN ANAHTARINI

ALMAYA GELİYORUM”

 

Balıkesir’in ilk kadın belediye başkanı olmak istediğini kaydeden Balıbek, “Üretebilen, hak ettiğini kazanan, sosyal, kültürel tarihi ve coğrafi kaynaklarının farkına vararak bu gücünü kullanabilecek, zengin bir Altıeylül’ün olması mümkündür. Benim mücadelemin de ana hedefidir. Sosyal ve kültürel hayatın yoğurulduğu, gencinden yaşlısına, çocuğundan kadınına işçisinden köylüsüne tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en doğru şartlarda temin edebildiği, emeğin en büyük değer olduğu hareketle mevcut istihdam alanlarına yenilerinin eklendiği bir kent hedefimizdir. 100 yıllık cumhuriyet tarihinde Balıkesir’de hiçbir kadın belediye başkanı tarafından yönetilmedi. Bu talihsizliği kırmak istiyorum. Altıeylül’ün şehri emini olarak anahtarı almaya geliyorum” dedi.