Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BALIKESİR’DE 102. KURTULUŞ COŞKUSU

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü Kuvayi Milliye Meydanı’nda düzenlenen programla kutlandı. Balıkesir’in bağımsızlık mücadelesiyle Anadolu’nun direnişine öncü olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in hak ettiği İstiklal Madalyası’nı şehre kazandırmak için milletvekilleriyle birlikte mücadele edeceklerini kaydetti.

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun

Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü düzenlenen programla coşkuyla kutlandı. Kuvayi Milliye Meydanı’ndaki kutlama programına; Vali İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Canbey, İsmail Ok, İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, DP İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve sivil erkan katıldı. Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Balıkesir’in direnişin adı olduğunu, kurtuluşun sembol şehirlerinin başından geldiğini belirtti.

“BALIKESİR, ANADOLU’NUN BAĞIMSIZLIK ATEŞİNİ YAKMIŞTIR”
Balıkesir’in kurtuluşunun Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesine katkı sağladığını kaydeden Ahmet Akın, “6 Eylül Balıkesir’in kurtuluş günü olarak tarihimize altın harflerle yazılmıştır. Bu özel günde Kuvayi Milliye ruhunun doğduğu, bağımsızlık ve özgür ateşinin yakıldığı bu topraklarda bir araya gelmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Kuvayi Milliye Türk milletinin esareti kabul etmeyen, bağımsızlık uğruna canını hiçe sayan yiğitlerin bir araya gelerek oluşturduğu bir kahramanlık destanıdır. Balıkesir bu destanın yazıldığı Kuvayi Milliye’nin başşehri olarak tarihteki yerini almıştır. 6 Eylül 1922 Balıkesir’in işgalden kurtulduğu ve düşman işgalinin son bulduğu gün olarak anılmaktadır. Ancak bu zafer sadece bir tek günün değil yıllarca süren bir mücadelenin sonucudur. Kuvayi Milliye hareketi Balıkesir’de 15 Mayıs 1919’da İzmir’in işgaliyle başlamış, halkın ayaklanmasıyla düşmana direniş gösterilmiştir. Balıkesirli kahramanlarımız işgal güçlerine karşı büyük bir cesaretle savaşmış, Anadolu’nun bağımsızlık ateşini yakmıştır. Bu cesur insanlar vatan sevgisi ve özgürlük inancıyla dopdoluydu. Onlar işgal altında toprakları savunmanın bu toprakları yeniden Türk milletine kazandırmanın şerefli sorumluluğunu üstlenmişlerdir” dedi.

“İSTİKLAL MADALYASINI BU ŞEHRE KAZANDIRACAĞIZ”
Balıkesir’in gösterdiği kahramanlık ve direniş gücüyle İstiklal Madalyası’nı hak ettiğini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Balıkesir’in kurtuluşu yalnızca bu şehrin değil, tüm Anadolu’nun bağımsızlık mücadelesine de ilham olmuştur. Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşı, Kuvayi Milliye’nin attığı temeller üzerine yükselmiştir. Bu yüzden Balıkesir’in kurtuluşu sadece bir zafer değil aynı zamanda da milli birlik ve milli beraberlik sembolüdür. O günkü kahramanlarımızın cesareti ve fedakarlığı bizlere yol göstermeye aynen devam etmektedir. Bizlere tam bağımsız vatan emanet eden atalarımıza vefa borcumuz var. Onların emanetine sonuna kadar sahip çıkacak ve o şanlı isimleri hep birlikte yaşatacağız. En önemlisi hak ettiğimiz İstiklal madalyasını milletvekillerimizle birlikte bu şehre kazandıracağız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Kuvayi Milliye’nin başşehri Balıkesir’i cumhuriyet ve Atatürk değerleriyle kuşatarak Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız” dedi.

TÜLÜTABAKLAR HEYECAN YARATTI
Protokol konuşmasının ardından sırasıyla Jandarma, mehteran ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bandosu gösterileri tören alanına gelenlere duygulu anlar yaşattı. Programın son kısmında askerler, sporcular ve öğrencilerin geçişleri gerçekleşti. Her sene olduğu gibi kurtuluş günü kutlamalarına tülütabakların geçişi damga vurdu.