Balıkesir’de eğitimde yenilikçi projeler hız kesmeden devam ediyor. TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Altıeylül Yarış Ortaokulu “Teknoloji ve Matematiğin Doğada Oyunla Buluşması” adlı projesi, TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında Burhaniye Bilim ve Sanat Merkezi’nin hazırladığı “Dijital Oyunlaştırma Çözümleri ve Oyunlaştırma Yoluyla Matematik Kavramları Odaklı Eğitici Eğitimi-2” projeleri destek almaya hak kazandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, bu projelerle ilgili olarak “Öğrencilerimizin bilimsel düşünme becerilerini geliştirmek, onların yenilikçi eğitim uygulamalarıyla buluşmalarını sağlamak en büyük hedefimizdir.
TÜBİTAK destekli projeler, eğitim alanında önemli bir adım olup, Balıkesir’i eğitimde daha ileriye taşıyacaktır. Eğitimde fark yaratacak bu projelerin başarıya ulaşmasında emeği geçen tüm eğitimcilerimize ve destekleyen kurumlarımıza teşekkür ederiz” dedi.