Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BANDIRMA’DA EĞİTİM ÇAĞ ATLIYOR

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitenin güncel çalışmaları ve YKS 2024 tercih sonuçları hakkında basın mensuplarına bilgi vermek amacıyla toplantı düzenledi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Merkez Yerleşke’deki Personel Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter, Genel Sekreter Yardımcısı ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Öğretim Görevlisi Muhammet Yörübulut da katıldı.
Toplantıda Prof. Dr. Boz, BANDÜ’nün bilimin ve eğitimdeki rolüne vurgu yaparak, üniversitenin ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamak için çeşitli yenilikçi projeler yürüttüğünü belirtti. YKS 2024 sonuçlarına göre üniversitenin %105,64 doluluk oranına ulaştığını açıklayan Boz, kontenjanların %100 doluluk oranına ulaşmasıyla birlikte kayıt başarı oranının da yüksek olduğunu ifade etti.
Rektör Boz, 04.08.2023 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan İletişim ve Ziraat Fakülteleri hakkında detaylı bilgiler vererek, Tıp Fakültesi binasının tamamlanmasıyla ilgili heyecanını dile getirdi. Ayrıca, Üniversitenin Lisansüstü Eğitim Enstitüsü adı altında bir araya getirilen Enstitüler hakkında bilgi verdi.
Uluslararasılaşma çalışmalarına da değinen Boz, Erasmus+, Mevlâna ve Farabi Öğrenci Değişim Programları çerçevesinde birçok uluslararası anlaşma yapıldığını, üniversitenin 72 ülkeden 2.229 öğrenci tarafından tercih edildiğini belirtti. Ayrıca, 30 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Zağnos Paşa Erkek Öğrenci Yurdu’nun 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini duyurdu.
Prof. Dr. Boz, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak için düzenlenen “Türkiye Yüzyılının Başında Seminer Serisi” hakkında da bilgi vererek, bu seminerlerin sayısını Cumhuriyetimizin 101. yılında 101’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Toplantı, basın mensuplarının sorularının yanıtlanması ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, desteklerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’ni Türkiye’nin saygın üniversitelerinden biri yapma hedefi doğrultusunda birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.