Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

BANÜ ÖNEMLİ BİR ORGANİZASYONA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, “Yeşil Deniz Endüstrisi Ar-Ge, Test ve Eğitim Merkezi” İçin Odak Grup Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi,

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve Eti Maden İşletmeleri’nin yürütücülüğünü yaptığı Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi kapsamında önemli bir adım daha atıldı. Paydaşları arasında Enerjisa Üretim, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi’nin yer aldığı projede, “Yeşil Deniz Endüstrisi Ar-Ge, Test ve Eğitim Merkezi” için yürütülen fizibilite çalışmalarının ara değerlendirmesi ve odak grup toplantısı, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü İsmail Boz projenin önemine ilişkin konuşma gerçekleştirdi.

MERKEZ KURULMASI PLANLANIYOR

Toplantı, enerji ve denizcilik sektörlerinde bölge ülkelerdeki teknik personelin eğitim ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayan merkezin kurulmasına yönelik planlar doğrultusunda yapıldı. Yeşil enerji ve denizcilik teknolojileri üzerine odaklanan bu merkezin, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi bünyesinde hayata geçirilmesi de toplantıda ele alınan bir diğer konu oldu. Yapılması planlanan bu merkez, bölge için önemli bir Ar-Ge, test ve eğitim merkezi olma hedefi taşımaktadır. Toplantıda ayrıca yapımı planlanan merkezin eğitim vereceği konular, müfredat yapısı ve sunulacak diğer hizmetler ve proje paydaşlarının katkıları ele alındı. Toplantıya katılan uzmanlar ve sektör temsilcileri, merkezin Türkiye ve bölge ülkelerine büyük katkı sağlayacağına dikkat çekti. Yapılacak merkezin teknik personelin eğitimi ve sektördeki yenilikçi uygulamalara katkısının büyük olacağı bekleniyor. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi , sürdürülebilir enerji ve denizcilik sektörlerindeki ileriye dönük gelişmelere katkı sağlayacak bu projede önemli bir rol oynamaya devam edecektir.