Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından küresel barış ve sürdürülebilir kalkınmanın güçlendirilmesinde eğitimin rolünü vurgulamak amacıyla ilan edilen bu özel günde, akademik dünyada yapay zekanın yeri ve önemi tartışıldı.
Konferansa, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aras Bozkurt davetli konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Bozkurt, yapay zekanın eğitimdeki potansiyelinin yanı sıra, araştırma alanında sağladığı yenilikçi fırsatları ele aldı. Prof. Dr. Bozkurt, özellikle üretken yapay zekanın geldiği noktayı ve bu teknolojinin insan düşünme süreçlerine nasıl etki edebileceğini tartışarak, bu alandaki ilerlemelerin potansiyelini ortaya koydu. Yapay zekanın hızla gelişen yapısının; bilimsel keşiflerden eğitimdeki yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede sınırları zorlamakta olduğunun ve insanlık adına devrim niteliğinde fırsatlar sunduğunun altını çizdi. Yapay zekanın veri analizi, literatür taraması, yazım yardımı ve akademik yayıncılık gibi alanlarda sağladıkları yenilikçi çözümlerle araştırmacıların işini kolaylaştırdığını belirten Bozkurt, yapay zekanın sağladığı bu fırsatlar yanında, kalite ve güvenilirlik sorunları, bağımlılık ve beceri kaybı ile ön yargı gibi risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini dile getirdi. Bozkurt, konuşmasının sonunda katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Aylin Akınlar’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen konferans, akademik personelimiz ve öğrencilerimiz tarafından büyük bir ilgiyle takip edildi. Etkinlik, katılımcılara yapay zeka teknolojilerinin eğitimde ve araştırmadaki geleceği hakkında derinlemesine bilgi sağladı. Çevrim içi konferansın tamamını Üniversitemiz Youtube kanalından izleyebilirsiniz.