Balıkesir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl başkanlığında, Kompozit Araştırma Eğitim-Simülasyon Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Sare Çelik, Balıkesir Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü ve Balıkesir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatmagül Tolun, Kimya Bölümünden Prof. Dr. Mehmet Doğan ile BÜBTAM Bor Araştırma Birim Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Berna Koçer Kızılduman, İnşaat Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Altuğ Yavaş ve Makine Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Türker Türkoğlu, Bigadiç Bor İşletme tesislerini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.
İşletme Müdürü Süleyman Ün’den tesis faaliyetleri ve ürünleri, bor madeni ve kullanım alanları, Dünya ve Türkiye’deki rezerv durumu hakkında bilgiler alan Rektör Yardımcı Prof. Dr. Fatih Satıl ve beraberindeki heyet, daha sonra Türkiye ve bölge için stratejik öneme sahip bor ile ilgili İşletme Müdürlüğünde yapılan çalışmaları, üretim alanlarını ve Ar-Ge Merkezi ve laboratuvar alt yapısını yerinde inceledi. Gerçekleşen ziyarette BAÜN akademisyenleri tarafından yapılan tespit ve elde edilen veriler doğrultusunda yapılabilecek çalışmaların temeli atıldı.
Konu hakkında bilgi veren BAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Satıl “Balıkesir Üniversitesi olarak ülkemiz için stratejik öneme sahip olan bor madeni üzerinde Ar-Ge çalışmaları başlatmak istiyoruz. Bu amaçla BAÜN Bilim ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (BÜBTAM) altında Bor Araştırma Birimi kuruldu” şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen görüşmelerde Balıkesir Üniversitesi ve Eti Maden İşletmeleri arasında potansiyel iş birliklerinin artırılması yönünde gelecekte yapılacak çalışmaların masaya yatırıldığını dile getiren Prof. Dr. Fatih Satıl, bor madeninin, yüksek katma değerli hale getirilmesi için ihtiyaç duyulan proje konularının da istişare edildiğini sözlerine ekledi.
BAÜN ve Eti Bor İş Birliğine Hazırlanıyor
Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) ile Bigadiç Eti Maden Bor İşletme Müdürlüğü arasında ortak projelerin görüşülmesi ve iş birliklerin artırılmasına yönelik yeni bir adım atıldı.