Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan aday adaylığı başvuru süresi sona erdi. Yasa gereği görevlerinden 1 Aralık’ta istifa etmesi gereken kamu görevlileri için 1-5 Aralık tarihlerine kadar belediye başkan aday adaylığı süreci devam edeceğini belirten CHP İl Başkanı Erden Köybaşı hem belediye başkan adaylığı hem de belediye meclis üyeliği adaylığı için yoğun bir başvurunun olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye başkan aday adaylığı başvuruları 28 Kasım tarihi itibariyle sona erdi.  Yerel seçimlerde belediye başkan aday adayları olacak kişiler için belirlenen başvuru süreci tamamlanırken, kamudan istifa edecekler için başvurular 1-5 Aralık tarihine kadar devam edecek. Ayrıca aday olmak isteyen örgüt yöneticileri başvurularını 2 Aralık tarihine kadar yapma hakkı bulunuyor. Belediye başkan adaylığı ve belediye meclis üyeliği için ilk etapta yoğun bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, “Partimize belediye başkan adayı ve belediye meclis üyesi adayı olmak için yoğun bir talep var. 28 Kasım tarihi itibariyle ilk etap başvuruları tamamlandı. 1 Aralık tarihi itibariyle kamudan adaylık için istifalar başlıyor. Bu süreçte de kamudan istifa edecekler için 1-5 Aralık tarihleri arasında başvurular devam edecek. Ayrıca parti örgütlerimizden aday olmak isteyenler başvurularını 2 Aralık tarihine kadar yapabilecekler. Bu süreçte neredeyse her ilçeden en az belediye başkan aday adayı olacak şekilde yoğun bir ilgiyle karşılaştık. Takvim sonunda net rakamlar ortaya çıkacak. Her gün yeni başvurular geliyor ve sayı değişiyor” dedi.

 

METROPOL İLÇELERE

YOĞUN İLGİ

 

Balıkesir’in iki metropol ilçesinde de aday adaylığı bolluğu yaşanıyor. CHP Altıeylül’de önceki dönem ilçe başkanı Hakan Şehirli’nin yanı sıra bir önceki dönemde belediye başkan adayı olan Esin Balıbek, Zafer Armağan Yalçın isimlerinin adaylık girişiminde bulunduğu öğrenildi. Karesi’de de 3 ismin belediye başkan adaylığı için ilçe örgütüyle dirsek temasında olduğu belirtildi.

 

ŞEHİRLİ: ALTIEYLÜL’Ü BİZİM

GÜCÜMÜZLE HALKIMIZ YÖNETSİN

 

CHP Altıeylül İlçe önceki Başkanı Hakan Şehirli, Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Adaylık başvurusunu CHP Altıeylül İlçe Başkanı Sinan Ayhan’a teslim eden Şehirli, “Bugün bir yola çıktık. 5 senedir ilçe başkanlığını yaptığım Altıeylül İlçe Örgütüne, Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumu yaptım. Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurumda, beni yalnız bırakmayan örgütüme, aileme ve dostlarıma teşekkür ediyorum. Başvurumu alan ve basın açıklaması için İlçe binamızı tahsis eden Başkanımız Sinan Ayhan’a ve yönetim kuruluna teşekkür ederim. Haydi dostlar birlik ve beraberlik kader-i ilahiden gayri her şeyi yensin, Altıeylül’ü bizim gücümüzle halkımız yönetsin” dedi.