Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

“CHP’Lİ BELEDİYELERE ZULÜM YAPILIYOR”

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, hükümetin belediyelere yönelik SGK borçlarını tahsil etme hamlesini sert bir şekilde eleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan

AK Parti hükümetinin amacının CHP’li belediyeleri çalışamaz hale getirmek olduğunu ifade eden Serkan Sarı, “. Bizim belediyelere bizim toplam borcun yüzde 12’si yapıyor. Yüzde 88’i yandaş şirketlerin borcudur ve tahsilat yapacaklarsa halka hizmet eden belediyelerden değil halkın kaynaklarıyla zenginleşen yandaş şirketlerden yapmalılar” dedi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın açıklamasıyla gündemdeki konulara değindi. Meclisin kapanmasıyla birlikte seçim bölgesi Balıkesir’de sahada çalışmalarında vatandaşlarla bir araya geldiğini belirten Serkan Sarı, vatandaşların ülkedeki yasakçı anlayıştan çok çektiğini ifade etti. Instagram yasağının Türkiye’ye maliyetinin 6 milyar lira olduğunu ileri süren Sarı, “Ülkeyi yöneten anlayışı son nokta olan Instagram yasağıyla başlamak istiyorum. İktidar, demokrasiden adaletten özgürlükten sözde hareket ederken icraata keyfi uygulamalarıyla toplumun tüm kesimlerini etkiliyor. Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda kararı olmasına rağmen bu kararı bile kaldırarak aslında sarayın baskısıyla geldiği anlayışı ortaya koyuyorum. Bugün hukuk tanımaz AKP yönetiminin bedelini halkımız ödüyor. Sadece bu yasakla bile 6 milyar lira ticari kayıp içerisinde. Bu uygulamaların bedelini hepimiz ödüyoruz. Ne yaparlarsa yapsınlar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz. Biliyoruz ki halkımız hakkını savunmak kutsal bir erdemdir” dedi.

“TASARRUFU BELEDİYELERDEN DEĞİL YANDAŞ ŞİRKETLERDEN YAP”

Tasarruf tedbirleri uygulamalarıyla CHP’li belediyelere zulüm yapıldığını kaydeden Milletvekili Serkan Sarı, “Tasarruf adıyla kaybettikleri belediyelere zulüm ettiler.  Geldikleri gibi belediye üzerindeki borç yükünü baskı haline getirip hemen kesintilere başladılar. Belediye ödenen bütçelerden neredeyse yüzde 50 kesinti yaparak belediyelerimizi çalışmaz hale getiriyorlar.  Bu yetmedi SGK ile ilgili borçların tahsilatı aniden akıllarına geldi. 20 yıldır yönettikleri ülkede birden belediyelerden ve bağlı şirketlerinden sigorta alacakları akıllarına geldi. Bizim belediyelere bizim toplam borcun yüzde 12’si yapıyor. Yüzde 88’i yandaş şirketlerin borcudur ve tahsilat yapacaklarsa halka hizmet eden belediyelerden değil halkın kaynaklarıyla zenginleşen yandaş şirketlerden yapmalılar. Türkiye ve Balıkesir’de halkımız bu zulme şahit oluyor ama bilsinler ki bu hiçbir şey değiştirmeyecek. Biz yeni kaynaklar yaratarak sorunlara çözüm üreterek hizmet ve yatırım yapmaktan geri kalmayacağız. Şu anda SGK 3.4 trilyon alacağı var. Bunun sadece 96 milyar lirası CHP’li belediyelerin. Bu 96 milyar liranın da yarısı geçmişteki AKP ve MHP tarafından yönetilen belediyelerden kalan borçlar. Bugün belediyelerimiz hizmete geleli 4 ay oldu ve bu borçlar 4 ayda yapılmadı. AKP iktidarının savurganlığını görüyorsunuz” dedi.

BİR YILDA 45 SORU ÖNERGESİ VERDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde son bir yıl içerisinde yaptığı çalışmalarla ilgili de bilgi veren CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “ Bize size, emekliye işçiye bütçe yok ama kendilerine geldiğinde bütçe var. Balıkesir’le ilgili yaptığım her açıklamada tasarrufu saraydan yapın dedik ama ne yazık ki olmadı. Bugün TÜİK enflasyonu yüzde 62 olarak açıkladı. Pazardaki sokaktaki enflasyon yüzde 100’ün üzerinde. Daha dün elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Yüzde 38 zammın karşısında emeklimize verilen zam yüzde 25. Sadece bir kalemde bahsediyorum. Yılbaşından bu yana bu oranın çok yüksekte olduğunu görüyoruz.  Balıkesir’de geçtiğimiz yıl 305 bir gün mesaimiz var. 225 gününde ya soru önergesi ya da basın açıklamalarıyla Balıkesirlilerin sorununu meclise taşıdım. Verdiğim 45 soru önergesinin 25’ine cevap alabilmiş değilim” dedi.