Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Çiftçilere kalkınma destekleri anlatıldı

Bandırma Ticaret Borsası’nda (BTB) düzenlenen “Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”nda bölgedeki üreticiler yatırımlar hakkında bilgilendirildi.

Bandırma Ticaret Borsası’nda (BTB)

Bandırma Ticaret Borsası ve Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından “Kırsal Kalkınma Destekleri Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşmacı olarak Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri Gülin Başaran ve Ahmet Çankaya yer aldı. BTB Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda katılımcılar, Kırsal Kalkınma Programı Yatırımları ve Altyapı yatırımları yüzde 50 hibe programı yatırım projeleri ve bireysel sulama yatırım projeleri hakkında bilgilendirildi.

“YATIRIMCILARA HİBE DESTEĞİ SAĞLANACAK”

Bölgenin çiftçileri, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından ekonomik yatırımlar, altyapı yatırımları ve yüzde 50 hibe programı detaylı bir şekilde anlatıldı. Toplantıda alt yapı projelerinde 3 milyon lira, ekonomik yatırım projelerinde ise 14 milyon liralık bütçelere kadar destek verileceği aktarıldı. Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında başvuruların 19 Şubat’a kadar devam edeceği belirtildi. Program kapsamında küçük ve orta ölçekli işletmelerin destekleneceği, yatırımcılara ise yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını kaydedildi. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanmasıyla ilgili; hayvancılık ve su ürünlerine ek olarak seralar, mantarcılık, arıcılık, yenilenebilir enerji kullanımı gibi pek çok konuda yatırımcılara hibe desteği sağlanacağı da aktarıldı.