Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DOMATES ÜRETİCİSİ BANDIRMA AKSAKAL’DA EYLEM YAPTI

CHP, Balıkesir’de domates üreticisi ile birlikte eylem yaptı. Balıkesir’in Bandırma ilçesi Aksakal Mahallesinde toplanan çiftçiler domates fiyatlarına tepki gösterdi.

CHP, Balıkesir’de domates üreticisi

Eyleme katılmak için çevre ilçe ve köylerden Aksakal’a traktörleriyle gelmek isteyen domates üreticilerinin Kaymakamlık talimatıyla jandarma tarafından engellendiği öğrenildi. Tüm engellemelere rağmen domates üreticileri ve CHP’liler traktörlerle eylemlerini Aksakal’da gerçekleştirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, çiftçinin Anayasal hakkını aradığını, yolda güvenlik gerekçesiyle durdurulan traktörlere izin verilmesini gerektiğini belirterek, “Çiftçimize yapılanları biliyoruz yolda traktörlerini çevirmeye çalışan ve bunu da güvenlik amacıyla söyleyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bugün bunu yapan her kimse, kolluk güçlerimizi çiftçimiz ile karşı karşıya getiren kimse özür dileyecek. Kaymakam bir taraftan jandarma komutanı bir taraftan köyleri geziyor, ‘Aksakal’a gitmeyin, traktörünüzü götürmeyin, eylem yapmayın, traktörünüzü bağlarız, size ceza yazarız’ kime neyin cezasını yazıyorsunuz? Halk burada halk! Siz halkınızın güvenliğini sağlamak için buradasınız!”