Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

DÜNYANIN EN PAHALI EN YAVAŞ İNTERNETİNİ KULLANIYORUZ

Çekmeyen cep telefonu ve internet faturalarına yapılan zamlara vatandaşlar tepki gösterdi.

Çekmeyen cep telefonu ve

Balıkesir’in Altıeylül, Dursunbey, Sındırgı, Kepsut, Savaştepe ilçelerinde kırsal mahalle sakinleri yıllardır çekmeyen telefon ve internetten mağdur olurken, GSM operatörlerinin yüzde 200’ü aşan zamlarına tepki gösterdiler. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir merkeze yakın Yakupköy Mahallesinde vatandaşların çekmeyen cep telefonu faturalarına yapılan zam isyanına kulak verdi, vatandaşların derdini dinledi.

MUHTAR YIKILMAZ: YATIRIM YOK. 2024 YILINDA BUNLAR ÜLKEMİZE YAKIŞMIYOR

Yakupköy Muhtarı Mehmet Yıkılmaz köyde yaşananları şöyle anlattı: “Telefonlarımız evde, bakkalda, kıraathanede hiçbir yerde çekmiyor. Rahat konuşabilmek için telefonun çekeceği bir yer aramak zorunda kalıyoruz. Dışarıdan göç alan bir köyüz, ovanın ortasındayız, merkeze yakınız buna rağmen telefonumuz çekmiyor. Köyümüze bu anlamda yapılan bir yatırım yok. 2024 yılında bunlar ülkemize yakışmıyor. 15-20 gün önce valiliğe bu konuyla ilgili bir başvuru yaptık, bunun sonuçlanmasını bekliyoruz. Ovanın ortasındayız, merkeze yakınız buna rağmen telefonumuz çekmiyor. Muhtarlığımda çekmiyor, evde çekmiyor. Bakkalda kahve de çekmiyor. Yani biz ovadayız ovanın ortasındayız ama bizim telefonumuz çekmiyor. Yani telefondan rahat konuşabilmek için bir yerlere gidiyorsun ancak nerede çekiyorsa orada konuşabiliyorsun. Yatırım gerçekten yok. Köyümüze bu anlamda yapılan bir yatırım yok. 2024 yılında bunlar ülkemize yakışmıyor” dedi.

GENÇLER ZAMMI ASGARİ ÜCRETLE KIYASLADI

Yakupköy’ün gençleri CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’ya yapılan zamlar sonrasında 550 liralık faturanın bin lira olması durumunda mağduriyet yaşayacaklarını anlatırken, “Balıkesir’e 5 km olmasına rağmen burada telefon çekmiyor, telefon interneti çekmiyor. İletişim kurmak için köyün içinde yüksek yerlere çıkmaya çalışıyoruz ancak o da fayda etmiyor. Gelip hep birlikte kıraathanenin internetine bağlanarak iletişim kurmaya çalışıyoruz, 10 kişi bağlanınca internet de taşımıyor. Ev interneti olmasa dış dünyayla bağlantımız kesiliyor, başımıza bir şey gelse kimseyle iletişim kuramayacağız. 550 TL fatura ödüyorum, kimseyle görüşemiyorum. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu yerde bin lira fazla” dediler.

ESNAF DERTLİ

Yakupköy meydanında lokanta işleten esnaf ise aylık 400 lira ödediği faturaya zam yapılmasına “Telefonumuz hiçbir yerde çekmiyor, sipariş almak istiyoruz alamıyoruz. Sipariş almak için telefon ettiklerinde elimizdeki işi gücü bırakıp meydanda dolaşmaya başlıyoruz duymak için. Operatörümü değiştiremiyorum ama o da çekmiyor” demesi dikkat çekti.

CHP’Lİ SARI, ULAŞTIRMA BAKANI’NA SESLENDİ

Vatandaşları dinleyen CHP Milletvekili Serkan Sarı yaptığı açıklamaya “Şu anda Balıkesir Merkezi, 5 km mesafede olan Yakupköy’deyiz. Bir dokunduk, bin ah işittik. Gençlerimiz, çocuklarımız, köyde yaşayan vatandaşlarımız cep telefonlarını kullanamadıklarını, çoğu yerde cep telefonunun çekmediğini, cep telefonundaki internete faydalanamadıklarını ama yüzlerce lira para ödediklerini ifade ettiler. Şu an en düşük ödedikleri fatura 500 lira civarında. Sözleşme yenilemeye gidenler şu son yapılan zamlarla 1000 lirayı bulacak ki bu en düşük tarifeli ücretler. Bugün burada altyapı yapılması gerekirken; Balıkesir’de, Türkiye’nin incisi bir kentte, şehir merkezine 5 km alan mesafede telefonun çekmemesi, internetin çekmemesi kabul edilebilir bir durum değil.”

“6 YILDIR UÇAK İNMEYEN, MİLYARLARCA TL HARCANAN HAVAALANINA 3-5 KM UZAKLIKTAKİ KÖYE BİR KURUŞ YATIRIM YAPILMAMIŞ”

“Bugün Ulaştırma Bakanı geçtiğimiz hafta yaptığımız çağrıya hala bir cevap vermiş değil. Hiç çalışmayan havaalanına, bugünkü parayla 550 milyar, 6 yıldır uçak inmeyen havaalanına neredeyse 1 milyara yakın bir bütçe aktarmış ama havaalanına 3-5 kilometre mesafedeki şu köye 1 kuruş yatırım yapmadığı için şu anda ne internet ne telefon çekmez duruma gelmiş.”

“EVRENSEL HİZMET FONU İKTİDARIN BECERİKSİZ POLİTİKALARINA KAYNAK YARATMAK İÇİN Mİ KULLANILIYOR”

AKP iktidarının evrensel haberleşme için kurduğu fonu hatırlatan CHP’li Serkan Sarı, “2005 yılında Telekom’u özelleştirdiklerinde Evrensel Hizmet Fonu’nu kurdu AKP iktidarı. O fona her yıl TELEKOM şirketlerinden, iletişim şirketlerinden pay alıyor. Sadece geçen sene aldığı pay 5 milyar TL. 2005 yılından bugüne kadar alınan paralar ortada. Bu fonu AKP iktidarı, iktidarın beceriksiz politikalarına kaynak yaratmak için mi kullanıyor? Yoksa yatırım yapmak için mi kullanıyor? Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na soruyorum. Bu aldığınız paralarla haberleşme altyapısını iyileştirmek için yatırım yaptıysanız çıkın nerelere yatırım yaptığınızı açıklayın.”

“TÜİK ENFLASYONU YÜZDE 52, ZAM YÜZDE 200 NE DEMEKTİR”

Balıkesir’in merkezinde yaşanan bu durumu Ulaştırma Bakanı’na soran CHP’li Sarı, “Eğer bu yatırım Balıkesir’e yapılıyorsa, bugün Balıkesir merkeze 5 km mesafede olan Yakupköy’de, bugün çevremizdeki birçok köye, Halalca’da, Dursunbey’in, Sındırgı’nın ilçelerdeki birçok köyümüzde neden altyapı, iletişim sorunu var? Telefonlar çekmiyor, internet çekmiyor. Bu yatırımı nereye yaptınız? Eğer yaptıysanız Balıkesir’i niye yok sayıyorsunuz? Balıkesir’in köylerinde şehir merkezinde beş kilometre olan köyde bir çalışma yok, bir yatırım yok. Bu paralar nereye gitti? Çıkıp açıklama yapmanız gerekiyor. Bu çağda dünyanın en pahalı internetini kullanıyoruz, en yavaş interneti olmasına rağmen asgari ücret karşısındaki orana baktığımızda dünyanın en pahalı internetini satıyorsunuz. Yaklaşık yüzde 200 de varan bir zam yapıldı birkaç gün önce ama altyapıya yatırım yapmıyorsunuz. TÜİK verilerine göre %52 oranında enflasyon açıklanırken yüzde 200 zam ne demektir? Çıkın vatandaşı açıklayın. Vatandaşın hakkını savunmayacaksanız ne için o koltuktasınız acilen açıklama yapmanız lazım.” diyerek sözlerini tamamladı.