Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

EĞİTİMCİLER KOLLARI SIVADI

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında önemli bir toplantı gerçekleştirdi

Balıkesir İl Millî Eğitim

Yeni atanan İl Millî Eğitim Müdürü Murat Demir başkanlığında düzenlenen toplantıya, ilçe millî eğitim müdürleri de katıldı.
Toplantıda, Bakanlık politikalarının sahada uygulanması, yeni eğitim yılı hazırlıkları, okul onarımları, ücretsiz ders kitaplarının dağıtımı ve taşımalı eğitim gibi konular ele alındı. Özellikle “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” üzerinde duruldu.
İl Müdürü Murat Demir, yeni müfredatın tanıtımı ve uygulanması hakkında bilgi verdi. Demir, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin temel unsurlarını şöyle sıraladı:

Sadeleştirilmiş içerik
Bütüncül eğitim modeli
Türkçe vurgusu
Yetkin ve erdemli insan odaklı öğrenci profili
Beceri odaklı öğretim programı

Demir, “Bu model, öğrencinin aktif rol aldığı, kendini inşa etmesine imkan veren öğrenme yaşantıları sunmayı hedefliyor. Öğrenmeyi genişleterek ve derinleştirerek zenginleştiriyor,” dedi.
Sadeleştirilmiş içeriğin öğrencilere daha anlaşılır bir müfredat sunacağını belirten Demir, bütüncül eğitim modelinin akademik bilginin yanı sıra değerler eğitimi de vereceğini vurguladı. Türkçe’nin doğru ve etkili kullanımına da özel önem verileceğini ifade etti.
Toplantıda, yeni eğitim öğretim yılında başarıyı artırmak ve öğrencilere en iyi eğitimi sunmak için iş birliği içinde çalışma kararı alındı. İl Müdürü Demir, birlikte çalışmanın ve dayanışmanın önemine dikkat çekerek, tüm ilçe müdürlerine görevlerinde başarılar diledi.
Balıkesir’de eğitim yöneticileri, alınan kararları uygulamaya koymak için çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerini belirtti. Bu toplantının, ilin eğitim vizyonunu belirlemede önemli bir rol oynadığı vurgulandı.