Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

ESNAF 7200’Ü BEKLİYOR

Kahveciler Odası Başkanı Bülent Bilir esnafın beklediği 7200 prim günü, borçların yapılandırılması ve sicil affı talebinde bulundu.

Kahveciler Odası Başkanı Bülent

Başkan Bilir “2022 yılı Eylül ayında yapılan TESK genel kuruluna katılan Sayın Cumhurbaşkanımızı Recep Tayyip Erdoğan’ın 7200 prim günü ile alakalı esnafımıza verdiği bir söz vardı. Geçen sene beklentimiz vardı ancak EYT çıktı, bu yıl beklentilerimiz var, konuyla ilgili yeni yıla kadar 7200 müjdesi bekliyoruz. Bağ-Kur’lu esnafımız bu konuda rahat bir nefes alacak ve emekli olacak. Bununla birlikte ihya da çıkarsa, esnafımız da borçları ödeyebilirler” dedi.
Başkan Bilir “Pandemiden en çok etkilenen oda üyelerimiz oldu, halen o günden bu güne gelen borçlar var ve ödenmeye çalışılıyor. Ekonomik sıkıntılar devam ediyor, esnafımız ödemelerde zorlanıyor. Esnafımızın borçlarının yapılandırılmasını istiyoruz. Bu hem esnaf için hem de devletimiz için iyi olacak” dedi.
Bilir “Pandemi döneminde yine esnafımız kredi, kredi kartı kullanımından dolayı ödemelerde sorun yaşandı ve siciller bozuldu. Uygulanılabilir sicil affına ihtiyaç var. Sicil affı olursa bankaların da bunu uygulamasını bekliyoruz. Şu anda yaşadığımız ekonomik dönemde esnafımız zorlansa da, fiyat tarifelerine olan uyum konusunda arkadaşlarımızın birbirine uyum istiyoruz. Fiyat tarifelerine uysunlarki kazançlarını arttırsınlar, hem borçlarını öderler hem de diğer arkadaşlarına olan saygılarını gösterirler. Bazen fiyatlardaki artıştan gelen şikayetler bize geliyor ancak esnafımızın hepsi bizim odamıza kayıtlı değil, Ticaret Odasına da kayıtlı kişiler var. Buna bakmak gerekli” diye konuştu.