AK Parti Karesi İlçe eski Başkanı Yusuf Hocaoğlu, Karesi Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.

2014-2019 yılları arasında Karesi Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Yusuf Hocaoğlu. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Altıeylül Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Mesut Baytekin’in yerine AK Parti Karesi İlçe Başkanlığı görevine getirilen Hocaoğlu, 31 Mart yerel seçiminde başkan adayı olmak için kısa bir süre önce bu görevinden istifa etti.  İki kez Altıeylül Belediye Başkan adaylığına talip olan Hocaoğlu, üçüncü başvurusunu Karesi Belediyesi’ne yaptı. Başvurusunu AK Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka’ya teslim eden Yusuf Hocaoğlu, siyasette ve yerel yönetimlerde edindiği deneyimi Karesi’nin gelişimine aktarmak için aday olduğunu kaydetti.  Hocaoğlu, “1994 yılında liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında yaptığı muhteşem işler ve verdiği sözleri yerine getirmesi, takip etmesi Ak davanın doğmasının ilk tohumlarıdır. Benim siyasete girmeme vesile olan da bir gün Sabri Uğur başkanımın iş yerine gelerek şahsıma atfen bizim; Eğitimli, çabuk öğrenen ve pratik düşünen ekip arkadaşlarına ihtiyacımız var. Bu özellikleri sende görüyorum. Gel beraber çalışalım demesi ile çok uzak durduğum siyasete girmiş oldum.
Edindiğim siyasi tecrübelerimi, birlikte çalışma fırsatı bulduğum ve ekip arkadaşlığı yaptığım şehrimizin yetiştirdiği duayen siyasetçi başkanlarıma borçluyum. Bunlar sırası ile: Balıkesir’i çalışmaları ile çehresini değiştiren efsane başkan rahmetli Sabri Uğur, il başkan yardımcılığını yaptığım ve büyükşehirde birlikte çalıştığım Zekai Kafaoğlu, vefası, disiplini ve Balıkesir’e kazandırdığı değerler ile anılan Büyük Başkan rahmetli Edip Uğur, yine il başkan vekilliğini yaptığım Adil Çelik, meclis grup başkan vekilliğini yaptığım Mahmut Poyrazlı, Karesi ve Büyükşehir’in kurucu meclis üyesi ve başkan yardımcısı olarak görev yaptığım vizyonel ve kendini sürekli yenileyen başkan Yücel Yılmaz, ve hatta o gün muhalefette olsam dahi bugün aynı çatı altında görev yaptığımız İsmail Ok, ilçe başkanlığım süresince il başkanlığımızı yapan Ekrem Başaran’ın yerel ve siyasi çalışmalarından deneyim ve tecrübelere borçluyum. Hepsine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ederim, şükranlarımı sunarım” dedi

“BU ŞEHRE BORCUM VAR”
Karesi’de Kurucu Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte çok büyük ve kalıcı hizmetler yaptıklarını kaydeden Yusuf Hocaoğlu, “Bu süre içinde tabiri caiz ise Karesi’nin dağını taşını, hangi mahallelerin ne ihtiyacı var, ne eker, ne biçer, ne talep eder bunları öğrenme fırsatım oldu. 2020-2023 Karesi ilçe başkanlığım süresince ilçemizin ihtiyaç ve taleplerini gerek mahalle başkanlarım, gerekse muhtarlarımız ile kurduğumuz uyumlu diyalog sayesinde, Milletvekillerimize, Büyükşehirimize ve Karesi Belediyemize ileterek çözmeye çalıştık.
Bu vesile ile geçen dönem birlikte çalıştığımız, Milletkevillerimiz, Genel Başkan Yardımcımız Av. Belgin Uygur, Av. Adil Çelik, Yavuz Subaşı, Mustafa Canbey,  Av. Mutlu Aydemir ile şimdiki vekillerimiz İsmail Ok ile Ali Taylan Öztaylan’a Karesimiz için imkanlarını sonuna kadar açan Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a görevim süresince katkı ve desteğini esirgemeyen Belediye Başkanımız Dinçer Orkan’a, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyelerime teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunarım.İlçe Başkanlığım süresince oluşturduğumuz, bence çok kaliteli ve tecrübeli yönetim kurulu arkadaşlarım, Kadın Kolları başkanım Ayfer Özsoy ve değerli hanım kardeşlerime, önceki dönem Gençlik Kolları başkanım Ahmet Yıldız ve şuan ki Gençlik Kolları Başkanımız Kamil Yağız Yılmaz ve genç kardeşlerime, mahalle başkanlarıma teşekkür ve şükranlarımı sunmak istiyorum.
Kısaca bugün sizlerin huzurunda Karesi Belediye Başkan Aday Adayı olarak, ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim, ev ve yuva kurduğum, çocuklarımı yetiştirdiğim, torunlarımı büyütmekte olduğum bu kadim şehre ve siz hemşehrilerime benim borcum var. Allah nasip ederse ve hayırlısı ise sizlere hizmet ederek bu borcumu ödemek istiyorum. Karesi’yi yüceltmek ve yükseltmek için birçok proje ve çalışmalarım hazırdır. Bunları yapacak bilgi, birikim ve tecrübeye sahibim.
Başarı birinin değil birlikteliğin eseridir. Bunun için desteğinize talibim. Gelin birlikte çalışalım diyor ve adaylık belgemi İlçe Başkanıma huzurunuzda sunmak istiyorum”dedi