Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kamu işçisi refah payı istiyor

Petrol İş Sendikası Başkanı Tuncay Topuz, Türk-İş’in başlattığı “Vergide Adalet İstiyoruz” kampanyasına destek vererek kamu işçisinin beklentilerini dile getirdi.

Petrol İş Sendikası Başkanı

Konuyla ilgili açıklama yapan Tuncay Topuz, kamu işletmelerinin ülkemizin ekonomisinin belkemiği olduğunu ve sanayinin lokomotifi olduğunu belirtmiştir. Bu işletmelerin ülkemizin kalkınmasında büyük bir paya sahip olduğunu vurgulamıştır. Ayrıca, kamu işyerlerinde çalışan işçilerin alın teri ve emeğiyle üretilen katma değerin arkasında olduğunu ifade etmiştir. Kamu işyerlerinin tüm sektörlerde ülkemizin refahına büyük katkı sağladığını belirtmiştir.

Tuncay Topuz, kamu işyerlerinde gecelerini gündüzlerine katarak çalıştıklarını ve vatanları için hiçbir fedakarlıktan çekinmediklerini söylemiştir. Ancak, kendilerine reva görülen yoksulluk ve sefalet ücretlerine değinmiştir. Taleplerinin emeklerinin karşılığını almak ve yıllar içinde oluşan kayıplarının telafi edilmesi olduğunu belirtmiştir.

Tuncay Topuz, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü’nün imzalanmasından sonra ekonomide olumsuz gelişmeler yaşandığını ve enflasyonun hızla yükselmeye devam ettiğini ifade etmiştir. Bu nedenle, sözleşmelerde öngörülen ücret artış oranlarının revize edilmesi gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca, fiyat hareketleri nedeniyle bazı kamu işçilerinin mağdur olduğunu ve ücret dengesizliklerinin arttığını ifade etmiştir.

Tuncay Topuz, kamu işçilerinin ücretlerinin yıllar içinde reel olarak gerilediğini ve alım gücünün azaldığını belirtmiştir. Ayrıca, temel ihtiyaçların fiyatlarının hızla arttığını ve gıda enflasyonunun yüksek olduğunu ifade etmiştir. Kamu işçilerinin gelirlerinin desteklenmesi ve gelir dağılımında adalet sağlanması gerektiğini vurgulamıştır.

Tuncay Topuz, ek protokollerle desteklenen ve geliştirilen Çerçeve Protokolü’nün kayıpların telafi edilmesi ve adaletin sağlanması için önemli olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, sözleşme yürürlük tarihlerindeki fark nedeniyle daha düşük ücret zammı alan kamu işçilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Kamu işçilerinin vergi sistemindeki adaletsizliklerden de etkilendiğini ve vergi düzenlemeleriyle gelirlerinin desteklenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Özet olarak, Tuncay Topuz, kamu işletmelerinin ülkemizin ekonomisinin belkemiği olduğunu ve kamu işçilerinin emeklerinin karşılığını almak istediklerini ifade etmiştir. Ayrıca, ekonomideki olumsuz gelişmeler ve enflasyonun yükselmesi nedeniyle ücret artış oranlarının revize edilmesi gerektiğini ve adaletin sağlanması için ek protokollerin desteklenmesi gerektiğini belirtmiştir.