Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Kuşaktan Kuşağa Öğrenme Etkinliği

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Gençlik Merkezi’nin 50. Yıl Spor Parkı Halı Saha ve atölyelerinde, farklı yaş gruplarından bireylerin deneyimlerini paylaşarak ortak ilgi alanlarında etkileşimde bulunmalarını teşvik eden özel bir etkinlik düzenledi.

Balıkesir Gençlik ve Spor

Altıeylül İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Hatice Fahriye Edinlioğlu İlkokulu’ndan gelen çocuklar, Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan bireyler ve Balıkesir Gençlik Merkezi’nden gönüllü gençler ve Gençlik Liderleri Park Halı Saha’da bir araya geldi. Spor ve atölye faaliyetleriyle katılımcılar, hem fiziksel hem de sosyal bağlarını güçlendirme fırsatı buldular.

Tanışma oyunlarıyla başlayan etkinlikler, Güzel Sanatlar Atölyesi, El Sanatları Atölyesi ve Oyun Salonunda devam etti. Atölyelerde, Resim, Ebru ve eski sokak oyunları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Çocuklar ve huzurevi sakinleri bu süre zarfında hem becerilerini geliştirdiler hem de nostaljik oyunlar oynayarak keyifli vakit geçirdiler. Etkinlik, Has Oda’da gerçekleştirilen karaoke çalışması ile eğlenceli bir kapanışla sonlandı.

Farklı yaş gruplarından bireyleri bir araya getirerek kültürel alışverişi teşvik etmeyi ve kuşaklar arasında bağ kurmayı amaçlayan etkinlik ile katılımcılar, hem eğlenceli hem de öğretici bir deneyim yaşadı. Çocuklar ve yaşlı bireyler, gönüllü gençlerle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirerek bilgi ve tecrübelerini paylaştılar. Bu sayede, yaşlı bireyler torun özlemlerini giderme fırsatı buldu, çocuklara ise büyüklere saygı ve sevgi gibi değerler aktarıldı. Etkinlik, kuşaklar arası iletişimi güçlendirirken, farklı yaş gruplarının birbirlerinden bilgi öğrenmelerine ve keyifli zaman geçirmelerine olanak tanıdı.