Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Onyedi Eylül Üniversitesi’ne TÜBİTAK Desteği

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi öğretim üyelerinin yürütücülüğündeki projeler, TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi

Manyas Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Doç. Dr. Emrah Utku Gökçe’nin yürütücülüğünü yaptığı “Türkiye’de Uluslararası İlişkiler Teorisi Üretmeyi Amaçlayan Çalışmaların Yokluğunun Nedenleri Üzerine Bir Araştırma” başlıklı proje, uluslararası ilişkiler teorisi üretimindeki eksiklikleri ve bu durumun nedenlerini kapsamlı bir şekilde inceleyecek. Proje, Türkiye’deki akademik çalışmalara yeni bir bakış açısı kazandırarak uluslararası literatüre teorik katkılar sunmayı hedefliyor. Malatya Turgut Özal Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Berat Çiçek’in araştırmacı olarak yer aldığı çalışma, uluslararası ilişkiler akademisinin gelişimine önemli katkılar sağlayacak.
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Hazel Çelik Güzel’in yürütücülüğündeki iki proje de TÜBİTAK destek aldı. “Akıllı Telefon Kullanımının Masseter Kasına Kısa ve Uzun Vadeli Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı projede, akıllı telefon kullanımının masseter kası üzerindeki etkileri araştırılacak. Bu projede, Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Şule Keçelioğlu araştırmacı, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Tülay Satı Kırkan ise danışman olarak görev alacak.
Diğer bir proje olan “Bruksizmde Transkutanöz Auricular Vagus Sinir Stimulasyonunun Etkinliğinin Araştırılması – Randomize Kontrollü Tek Kör Çalışma” başlıklı çalışmada ise, bruksizm tedavisinde vagus sinir stimülasyonunun etkileri değerlendirilecek. Projede, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Ozan Bahadır Türkmen araştırmacı, Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Gülşen Öztürk Örmeci danışman olarak görev alacak. İstanbul Üniversitesi de proje ortağı olarak katkı sağlayacak.
Susurluk Tarım ve Orman Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Derya Babacan’ın yürütücülüğündeki “Kolon Kanserinde IFNg Sitokininin Karbonik Anhidraz III (CAIII) Gen Ekspresyonuna Etkisinin Belirlenmesi” başlıklı proje de TÜBİTAK destek aldı. Bu proje, kolon kanserinde CAIII’ün IFNg sitokini ile regülasyonunu inceleyerek, kolon kanseri hastaları için umut verici bulgular sunmayı amaçlıyor. Balıkesir Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Feray Köçkar’ın araştırmacı olarak katkıda bulunduğu proje, önemli bir bilimsel gelişme potansiyeline sahip.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin projeleri, bilimsel araştırmaların ve akademik katkıların desteklenmesi açısından büyük bir önem taşıyor.