Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

Reygrass Tohumu Dağıtıldı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında, Balıkesir genelinde 130.000 kilogram reygrass (süt otu) tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile

Bu önemli proje, ilde yem bitkisi üretiminin artırılması ve maliyetlerin düşürülmesi amacıyla hayata geçirildi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Erkan Alkan, dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Balıkesir’in tarım açısından büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, reygrass yem bitkisinin diğer yem bitkilerine kıyasla daha düşük maliyetle daha fazla ürün sağlayarak çiftçilere büyük avantaj sunduğunu vurguladı. Reygrass’ın, tarım sektöründeki verimliliği artırma potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti.
Ayrıca, bu projede emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Altıeylül ve Karesi Belediye Başkanlıkları, Altıeylül ve Karesi Kaymakamlıkları ve tüm yetkililere teşekkür eden Alkan, çiftçilere bereketli bir sezon diledi.
Proje, Balıkesir’de tarımsal üretkenliği ve sürdürülebilirliği artırmayı hedefliyor ve çiftçilere destek sunarak bölgenin tarım potansiyelini güçlendirmeyi amaçlıyor.