Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

SEHER AVCU

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.kuruluş yıldönümü kapsamında bir dizi program gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.kuruluş

CHP İl Başkanlığı önünde başlayan ve Atatürk Anıtı’na son bulan kortej yürüyüşünün ardından İl Başkanı Erden Köybaşı anıta çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve İl Başkanı Erden Köybaşı günün anlam ve önemine dair konuşma gerçekleştirdi. Törene; Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Hürmüz Avcı, Altıeylül İlçe Başkanı Sinan Ayhan, Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ve partililer katıldı.

SARI: “CHP BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜDÜR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.yıldönümünü kutlayan CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. doğum gününü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin milliyetçiliği Kuvayi Milliye ruhuna dayanır. Kıbrıs’ın Beş Parmak Dağları’na dayanır. Türkiye’nin, bu coğrafyanın Misak-i Milliye sınırlarının her karış toprağında akan şehitlerimizin kanına dayanır. Biz bu ruh ve inançla o günden bugüne mücadele etmeye devam ediyoruz. O günde emperyalizme karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bir başkaldırının sembolüdür Cumhuriyet Halk Partisi, bugünde Genel Başkanımız Özgür Özel’in önderliğinde emperyalizme ve onun içerdeki işbirlikçileriyle mücadelemizin sembolüdür. Bizler bu ruh ve inançla da teslim olmadık, olmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi özgürlüğü sembolüdür. Cumhuriyet Halk Partisi demokrasinin sembolüdür. Cumhuriyet Halk Partisi tam bağımsız Türkiye’nin sembolüdür. Ve 100 yıl geçse de nice 100 yıllar da sürse bu mücadeleden taviz vermedik, vermeyeceğiz. Bu mücadeleyi yerelde Balıkesir’in dört köşesinde yaptığımız gibi genelde de iktidar yapma zamanıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar zamanı gelmiştir. Çocuklarımızı yok sayanlara, gençlerimizin geleceğini karartanlara, kadınlarımızı yok sayıp ayrıştıranlara, eve hapsetmeye çalışanlara özgürlükçü ruhumuzla var olduğumuzu göstereceğiz. Emperyalizm dört bir tarafımızı sarmış. Kaz Dağları’ndan tutun da ovalarımıza, fabrikalarımıza, bankalarımıza, hastanelerimize, okullarımıza göz koymuş emperyalizmle iş birlikçi olan bir AKP vardır. Onun karşısında da mücadele eden CHP kadroları vardır. Hepinizi yürekten kutluyorum” dedi.

KÖYBAŞI: İLK DERS ‘ÇANAKKALE’DEN, İZMİR’E BAĞIMSIZLIK RUHU VE VATAN SEVGİSİ’ OLMALIYDI
Sözlerine Tunceli’de şehit olan askerlere rahmet dileyerek başlayan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk dersinin ‘Çanakkale’den, Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ olmasını eleştirerek başladı. Erden Köybaşı, “  “Bugün ilk ve orta öğretimde eğitim başladı. Ziller çaldı çocuklar neşe içerisinde okullara gidiyor. Bugün 9 Eylül, emperyaliz emellerin denize döküldüğü yıl. Ancak bugün yeni başlayan eğitim- öğretimin ilk dersi ‘Çanakkale’den, Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’. Bu derste Mustafa Kemal yok, silah arkadaşları yok, cumhuriyet yok, kurtuluş savaşı yok. Siz de yok olacaksınız siz de kaybedeceksiniz. Bu AKP iktidarının ve zihniyetinin Mustafa Kemal’le, cumhuriyetle olan kavgasının ve düşmanlığının alenen ortaya konulmasıdır. Bugün başlayan ilk dersin adı ‘Çanakkale’den İzmir’e Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi’ olmalıdır. Türk ulusunun ve bağımsızlık sevgisini anlatacak ders budur. Sizin maarif müfredatınız da sizin zihniyetinize de yazıklar olsun” dedi.

KÖYBAŞI: “ BU GURUR HEPİMİZİNDİR”
Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101 yıllık bir çınar olduğunu belirten İl Başkanı Erden Köybaşı, “Bugün dünya tarihinde rastlanmayan bir kurtuluşun ve kuruluşun yıldönümüdür. 9 Eylül İngilizlerin yıllarca aşılmaz dedikleri Yunan tahkimatını bütün olanaksızlara karşı, silah yetersizliğine karşı, sadece vatan sevgisiyle 14 günde aşarak İzmir’in dağlarında çiçek açtıran ordumuzun emperyaliz emelleri denize döktüğü yıldır. 9 Eylül, 26 Ağustos’ta başlayan Türk ulusunun özgürlük, bağımsızlık ve zafer yürüyüşünün zaferle taçlandığı gündür. 9 Eylül, İzmir’de hükümet konağına ve Kadife Kale’ye çekilen bayrak bu topraklar üzerinde birtakım hevesler besleyen dahili ve harici bedhahlara verilmiş bir yanıttır. Bugün aynı zaman başka bir destanın, kuruluşun ve kurtuluşun, dış güçlere boyun eğmeyen, kula kulluk etmeyenlerin ülkemizin kuruluşu ve kurtuluşunu sağlayan kadroların kurduğu halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101. Kuruluş yıldönümüdür. Kutlu olsun. 9 Eylül 1923 günü Halk Fıkrası olarak kurulan ve sonra Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönüşen, Türkiye’nin en büyük örgütü olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 101.yaşını kutluyorum. Bu gurur hepimizindir. Tarihinden ve devrimciliğinden kopmadan 101 yıldır bu ülkenin refahı, huzuru, barışı, kalkınması için kısacası çağdaş, laik, demokratik ve mutlu yurttaşlar ülkesi Türkiye için kararlılıkla mücadele eden partidir Cumhuriyet Halk Partisi. Ulusal kurtuluş savaşını verenler bize bu ülkeyi verdiler. Bize düşen çocuklarımıza demokratik, çağdaş bir ülke bırakmaktır. Önümüzde engeller var. Ancak bu ülkeyi kuranlar bütün olumsuzluklara nasıl aştılarsa bizde bu engelleri aşacağız. Biz de bütün engelleri aşıp huzur içerisinde bir ülke yaratacağız. Bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi yapacağız. Tek adama karşı, baskıya karşı, faşizme karşı elbette biz kazanacağız. Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandıracağız. Yurttaşlarımızı bu ulu çınarın altına çağırıyorum.