Bandırma Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirilen programa; Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un yanı sıra, Susurluk Kaymakamı Muammer Köken, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Bahadır Çolak, Koyunculuk Araştırma Enstitüsü Müdürü Koray Poyraz, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve bölgemizin değerli iş insanları katılım sağladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından programın açış konuşmalarını gerçekleştirmek için kürsüye çıkan Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Can Ata Tan, bölgenin tarımsal potansiyelinin çok yüksek olduğunu belirterek Bandırma’nın tam donanımlı bir Ziraat Fakültesine ihtiyacı olduğunu vurguladı.
BANDIRMA EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK
Programın selamlama konuşmalarını gerçekleştirmek üzere kürsüye çıkan Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Üniversitemiz bünyesinde kurulacak olan Ziraat Fakültesinin sıradan bir fakülte olmayacağını belirterek araştırma ve geliştirme yönü güçlü bir fakülte olacağının altını çizdi. “Ziraat Fakültemiz, ülkemizdeki diğer 40 Ziraat Fakültesinden farkını gösteren bir vizyon taşımalıdır.” ifadelerini kullanan Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Ziraat Fakültesi binasının yapılması için Bandırma ekonomisinin gelişmesinde ve toplumsal refahın artmasında önemli bir rol oynayan değerli iş insanlarının maddi ve manevi desteklerini beklediklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu: “Fakültemizde 7+1 veya 6+2 eğitim modeli uygulamak istiyoruz. Yöremizde Koyunculuk Araştırma Enstitüsü gibi elmas değerinde bir kurum var. Buradaki laboratuvarlardan ve diğer birimlerden yararlanacağız. Üniversite olarak hedefimiz, 5-10 yıl içinde, başta Ziraat Fakültesi olmak üzere birçok fakültemizin marka olarak gösterilmesidir.”
Protokol konuşmalarının devamında kürsüye çıkan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, programın önemini vurgulayarak, “Burada bir tarihi toplantıya tanıklık ediyoruz. Ziraat Fakültesi, Bandırma’ya yakışır. Daha önce de burada bir Ziraat Fakültesi kurulmuş, ancak daha sonra geri alınmıştı. Şimdi aynı olayı bir daha yaşamak istemiyoruz. Bandırma ve Güney Marmara’nın tarım ve üretim kapasitesi çok yüksek. Bandırma için Güney Marmara’nın incisi diyorduk. İnanıyorum ki Bandırma, gelecekte ülkenin parlayan yıldızı olacaktır. Tarım ve üretimin, toprağın önemini, yaşadığımız iki yıllık pandemi de gördük. Tarım ve üretime sahip çıkmalıyız. Yapılması planlanan Ziraat Fakültesi binasına her çeşit desteği vereceğiz” ifadelerini kullandı