Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

TARIMSAL SULAMAYA KISITLAMA GELİYOR

Balıkesir’in içme ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler ve Gönen barajlarında su seviyelerinin azalması nedeniyle tarımsal sulamaya kısıtlama getirilmesi düşünülüyor. BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, basınla tanışma toplantısında suyun yeterli olmamasından dolayı Balıkesir Büyükşehir Belediye’ye devrolan sulama kanallarını DSİ’ye devretmekle ilgili çalışma yürüttüklerini açıklamıştı.

Balıkesir’in içme ve tarımsal

Balıkesir’de son yıllarda barajlardaki su seviyelerinin düşmesi en çok çiftçiyi olumsuz etkiledi. Merkezin su ve tarımsal sulama ihtiyacını karşılayan İkizcetepeler Barajı’nda su seviyesinin yüzde 24’e düşmesiyle tarımsal sulamaya kısıtlama getirilmesi ve sulama hizmetinin Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden DSİ’ye devredilmesi gündeme getirdi. BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, basınla yaptığı tanışma toplantısında mevcut su stoklarıyla sürdürülebilir bir tarımsal sulamanın yapılmasının mümkün olmadığını belirtip, iki yıl önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne devrolan sulama kanallarını DSİ’ye devretme üzerine çalıştıklarını belirtmişti. Belli aralıklarla Pamukçu Ovası’ndaki kırsal mahallere yapılan sulama desteğinin içme suyu ihtiyaçları göz önünde bulundurularak kesintiye gidilmesi bekleniyor.

GÖNEN BARAJI 4 AYDA ERİDİ
İkizcetepeler Barajı’na göre mayıs ayında su yüzde 92 seviyelerinde bulunan Gönen Barajı’nda başta çeltik tarlalarına yapılar yoğun tarımsal sulama sonucunda 4 ayda baraj seviyesi yüzde 22’ye düştü. Mayıs ayında neredeyse dolu durumda bulunan Gönen Barajı, İkizcetepeler Barajı’nın da altına düştü. Öte yandan İkizcetepeler Barajı’nda içme suyunun 200 günün üzerinde olduğu kaydedilirken, uzmanlar baraj seviyesinin yükselmesi için yağmur ve kar yağışlarının yoğun olması gerektiğini belirtiyor.