CHP seçmeni, İsmail Ok’un hakaret ve tehditlerine maruz kalan Ahmet Akın’ın intikamını sandıkta aldı. Sosyal demokratların bir kısmı geçersiz oy kullanırken, büyük bir çoğunluğu da sandığa gitmeyerek cezalandırdı.

 

İSMAİL OK’A DEMOKRASİ TOKADI

 

31 Mart yerel seçimlerinde Balıkesir’de 942 bin 830 kayıtlı seçmenden 817 bin 175’i sandık başına giderken 125 bin 665 kişi sandığa gitmeme tercihinde bulundu. 31 bin 796 oy da geçersiz sayılırken sandığı boykot eden ve geçersiz oy kullanan seçmenin büyük bölümünün de CHP seçmeni olması dikkat çekti. CHP seçmeni, kendi ilçesinde partisini desteklerken Büyükşehir’de ise ya geçersiz oy kullandı ya da Yücel Yılmaz ve diğer adaylara yöneldi.

 

AHMET AKIN SOKAKTA GEZELİBİYOR!

 

CHP Milletvekili Ahmet Akın’ın, aday yapılıp el çektirilmesini hazmedemeyen sosyal demokratlar, Ahmet Akın’a hakaret eden ve “Sokağa çıkamayacak hale gelirsin” diyen İsmail Ok’u deyim yerindeyse sokağa çıkamayacak hale getirdi. Ok’un, CHP’den umduğu desteği alamayışının bir başka sebebi de seçim süreci boyunca sürekli küfürlü konuşması ve agresif yapısı oldu. Özellikle rakibine “Veled-i zina” demesi Ok’un kendi sonunu hazırladı.


 

31 Mart Yerel Seçimlerinde Balıkesir’de 942 bin 830 kayıtlı seçmenden 817 bin 175’i sandık başına giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi. Sandığa gitmeyen seçmen sayısı ise 125 bin 665 lişi olarak belirlendi.

Yerel Seçime katılım oranı beklenenin altında kaldı. Balıkesir’de 942 bin 830 kayıtlı seçmenden 817 bin 175’i sandık başına giderken aandığa gitmeyen seçmen sayısı ise 125 bin 665 oldu. Balıkesir’deki 3 bin 382 sandık açıldığında kullanılan oylardan 785 bin 379’u geçerli sayıldı. Geçersiz oy 31 bin 796 olarak kayıtlara geçti. Sandığa gitmeyen seçmen sayısında artış olmasındaki en büyük sebep CHP’nin Ahmet Akın’ı adaylıktan çekip ittifak kapsamında İsmail Ok’un aday gösterilmesi oldu. Küskün CHP seçmeni Ahmet Akın’a yapılanlar karşısında sandığa gitmeyerek tepkisini ortaya koydu. Küskün seçmenlerin oy oranına etkisi düşünüldüğünde Büyükşehir’de başkanlık yarışına etki eden en büyük faktörün bu olduğu göze çarptı.