Cumhur İttifakı’nın, yerel seçimlere nasıl yansıyacağı şekillenmeye başladı. AK Parti ve MHP’nin, Balıkesir’de de ittifak yapacağı konuşuluyor. Sızan kulislere göre Büyükşehir’de AK Parti, Edremit, Ayvalık ve Balya’da MHP’nin adayları desteklenecek

CUMHUR İTTİFAKI GÖRÜŞMELERİ HIZ KAZANDI

Bir süredir Mehmet Özhaseki’nin başında bulundugu AK Parti heyetiyle, Sadir Durmaz’ın başkanlık ettiği MHP heyeti arasında devam eden ‘Yerel seçimde Cumhur İttifakı’ müzakereleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın G20 zirvesinden dönüşüyle hız kazandı. MHP Lideri Devlet Bahçeli dün grup toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayarak ittifak görüşmelerinin çerçevesini çizdi. Bahçeli “30 büyükşehir üzerinde çalışma yapılıyor. Büyükşehir ve ilçe belediyeleri de çalışma kapsamı içinde” dedi.

BÜYÜKŞEHİR VE 3 İLÇEDE İTTİFAK DEDİKODUSU

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhur İttifakı’nın Balıkesir’de de hayata geçmesi şu an masada. Eğer görüşmelerde Balıkesir ittifak kapsamına alınırsa, Yücel Yılmaz’ı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösteren AK Parti, MHP tarafından desteklenecek. 2014 ve 2018 seçim sonuçlarının ve anketlerin üzerinden yapılan çalışmalarda Edremit, Ayvalık ve hali hazırda MHP’de olan Balya’da, MHP’nin adaylarıyla yarışa girilecek.