Nizamettin Çalışkan ve Mehmet Boztepe hiçbir yere gitmediklerini ve kırmızı beyazlılarla yola devam edeceklerini açıkladı.

Steve Beleck, Abdulkadir Özgen ve Oğuz Yılmaz’ın ayrılıklarıyla üzüntü yaşayan kırmızı beyazlı taraftarlar Nizamettin ve Mehmet Boztepe’den gelen devam haberiyle rahat bir nefes aldı. Her iki oyuncunun da 2020 yılı sonuna dek sözleşmesi bulunuyor.

Balıkesir’i ve Balıkesirspor’u çok sevdiklerini belirten oyunculardan Nizamettin Çalışkan, taraftarlarla yaşadığı gerilimi geride bıraktıklarını ve camia olarak beyaz bir sayfa açtıklarını söyledi. Futbolu bırakma aşamasına geldiği bir dönemde Balıkesirspor’un kendisine kucak açtığını belirten başarılı oyuncu, “ En zor dönemlerimde bu camia bana kucak açtı. Bazı yanlış anlaşılmalardan dolayı taraftarımızla aramda istenilmeyen şeyler yaşandı ancak bunlar geride kaldı. Artık onların desteğini daha çok yanımda hissediyorum. Bu desteğe cevap vermek için de elimden geldiği kadar mücadelemi gösteriyorum. İnşallah sezonun ikinci yarısında daha çok kenetlenip daha başarılı bir Balıkesirspor izlettireceğiz. Bu şehir ve bu taraftar bunları hak ediyor” diye konuştu.

Kırmızı beyazlıların tecrübeli kanat oyuncusu Mehmet Boztepe ise, “ İkinci yarıyla birlikte taraftarların istediği Mehmet Boztepe’yi onlara izlettireceğim. Kampta çok çalışıp takımıma en iyisini vermek için mücadele ediyorum. Hakkımda bir çok transfer haberi çıktı ama ben burada çok mutluyum. Takımın transfer yasağı varken de bırakıp gitmeyi hiç düşünmedim. Taraftarımızın desteğiyle ikinci yarıda daha çok puan toplayan bir takım olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

2016-2017 sezonundan itibaren kırmızı beyazlı formayı giyen Nizamettin Çalışkan, 74 lig ve 5 kupa maçına çıktı. Bu maçlarda 15 gol kaydeden tecrübeli oyuncu en skorer sezonlarını Balıkesirspor’da yaşadı.

Attığı goller kadar asistleriyle de dikkat çeken Mehmet Boztepe ise 61 lig ve 7 kupa maçında kırmızı beyazlı formayı giydi. Ligde 6 kupada ise 2 gol atan Mehmet, toplamda 8 gole ulaştı.