Yer: Ali Hikmet Paşa Meydanı. Soldaki fotoğraf dün, Millet İttifakı’nın Altıeylül-Karesi aday tanıtımından. İsmail Ok var, Levent Tellioğlu var, Esin Balıbek var, CHP ve İYİ Parti teşkilatları var. Sonuç: Meydandaki güvercinlerin sayısı bile neredeyse insanlardan fazla. İşte Millet İttifakı’nın düştüğü durum bu!

18 Kasım’daki bu fotoğraf da Ahmet Akın’ın, CHP’den Büyükşehir Adayı ilan edilmesinin ardından Balıkesir’deki karşılanması. Henüz ittifak yok, ilçe adayları belli değil. Yani meydana toplananlar sadece CHP ve Ahmet Akın için orada

CHP’nin, Ahmet Akın’ın Büyükşehir adaylığını geri çekip Balıkesir’i İsmail Ok’a terketmesinin ardından, Millet İttifakı Balıkesir’de mum gibi eriyor. Dün AHP Meydanı’nda Altıeylül ve Karesi adaylarının tanıtıldığı ve Büyükşehir Adayı İsmail Ok’un da katıldığı mitingde meydan bomboş kaldı.

SEÇMEN TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Ahmet Akın’ın 18 Kasım’da karşılandığı günkü atmosfere bakıp umutlanan muhalefet seçmeni, Akın’ın adaylıktan el çektirilip Büyükşehir adaylığının İsmail Ok’a bırakılmasının üzerine hayal kırıklığını sokağa işte böyle yansıttı. Akın için meydanı dolduran seçmen dün ortada yoktu.

———————–

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Altıeylül Belediye Başkan Adayı Esin Balıbek ve Karesi Belediye Başkan Adayı Levent Tellioğlu için AHP Meydanı’nda tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı, İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna, İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok ve iki partinin de yönetici ve üyelerinin yer aldığı toplantının ardından adaylar Milli Kuvvetler Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı. CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın’ın adaylığının açıklanmasının ardından Balıkesir’de vatandaşların büyük desteğiyle gövde gösterisi dönen toplantının aksine dün gerçekleşen aday tanıtım toplantısına katılımın düşük seviyede olduğu gözlendi. CHP ve İYİ Parti’nin ilçe yönetimleri ve partililer dışında katılımın düşük olması İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un Ahmet Akın’la ilgili ‘Seni sokağa çıkamayacak hale getireceğim” sözleri sonrasında CHP seçmenin Ok’a karşı mesafeli durması yönünde yorumlandı.

SARI: “KUVA-Yİ MİLLİYE’NİN ATEŞİNİ YAKIYORUZ”
Millet İttifakı’nın omuz omuza çalışarak 31 Mart’ta zafere ulaşacağını belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “ Bu meydanda Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi bugünde Kuva-yi Milliye ateşini el ele gönül gönüle birlikte yakıyoruz. Birbirimize inandık, birbirimize güvendik, birbirimize sarıldık ve artık bu mücadeleyi iktidar yapma zamanıdır. Bunun içinde önümüzde iki ay bir süre var. Bu iki ay içerisinde şehrin her köşesinde kol kola, omuz omuza göreceksiniz. Bugün yaşanılan süreçten kaygı duyan, ülkenin geldiği noktadan rahatsızlık duyan çiftçimiz, emekçimiz, işçimiz hep birlikte bu gidişe dur diyeceğiz. Ülkemizin tüm değerlerini yok etmeye çalışanlara karşı ülkesini seven, bayrağını seven, bütün vatandaşlarımız bir arada olmak zorundadır” dedi.

TUNA: “KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEYECEĞİZ”
Sevgi ve hoşgörüyle yönetime talip olduklarını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna ise şunları kaydetti: “Kuva-yi Milliye ateşi yeniden bu meydanda yakılıyor. 20 ilçemizde kol kola girdik birlikte yürüyoruz. Başarıyı da birlikte kazanacağız. Kendisine oy vermeyen memleketin yarısına illet, zillet ittifakı diyen kişinin ötekileştirmesinden, kutuplaştırmasından milletimiz bıktı. Biz kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin kutuplaştırılmadığı sevgi ve hoşgörünün yer alacağı yönetime talip olacağız” dedi.

TELLİOĞLU: “GÜZEL PROJELER ÜRETİP HALKIMIZA HİZMET EDECEĞİZ”
Balıkesir’e bir taş daha nasıl koyarız diye yola çıktıklarını ifade eden CHP Karesi Belediye Başkan Adayı Levent Tellioğlu, “Bizler adayız sizler bizden daha kıymetlisiniz. Omuz omuza mücadele edeceğiz. Ben yok biz varız. Balıkesir için birlikte olacağız. Daha önce yapılanların üzerine bir taş daha koyabiliriz onun hesabını yapacağız. Altıeylül Belediye Başkan Adayı Esin Hanım, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’la birlikte çok güzel projeler üretip halkımıza hizmet edeceğiz. Birlikte yönetmeye talibiz, birlikte yönetmek istiyoruz.

BALIBEK: “ALTIEYLÜL’E KADIN ELİ DEĞECEK”
Altıeylül’e kadın eli değeceğini dile getiren Esin Balıbek, “Önümüzde zor bir yol var. Bunu birlikte olarak, biz olarak, hepimiz el ele vererek kolaylıkla neşeyle 31 Mart’ta hedefe ulaşacağız. Altıeylül’e kadınların elini değdireceğiz. Kadınların gücünü esintiyi rüzgâra çevirerek Cumhuriyet kadınlarının varlığıyla sonuçlandıracağız. Altıeylül kazanacak” dedi.

OK: “KENDİMDEN ÇOK İTTİFAK ADAYLARI İÇİN OY İSTEYECEĞİM”
31 Mart tarihine kadar ittifak adaylarının birlikte çalışacağını belirten İYİ Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “ Büyükşehir Belediyesi’ni birlikte yöneteceğiz. Şu andan itibaren biz var, Millet İttifakı var. Millet için Balıkesir için Millet İttifakı’nın adayları var. Şu anda olduğu gibi bundan sonra da el ele omuz omuza 31 Mart’a kadar durmadan, yorulmadan hiçbir ayrım yapmadan çalışacağız. 31 Mart’ta yetkiyi aldığımızda esas görev o zaman başlayacak. Balıkesir bir 5 yıl kaybetti ve aynı hataya bir kez daha düşmeyecek. Kendimden daha çok ilçe belediye başkan adayları Esin Hanım ve Levent Bey için daha çok oy isteyeceğim. Bunun aksini yapanı tarih affetmez. 31 Mart tarihine kadar yorulmadan çalışacağız” dedi.