Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AKIN MAZBATASINI ALDI

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli ve belediye meclis üyeleri seçimler sonrasında mazbatalarını Öğretmenevi’nde düzenlenen törenle aldı

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı

Mazbata törenine CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, İl Başkanı Erden Köybaşı, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Edremit önceki dönem Belediye Başkanı Hasan Arslan, belediye meclis üyeleri ve partililer katılım gösterdi.  Yeni göreve başlayan belediye başkanları mazbatalarını seçim kurulu başkanlarından aldı.  Yeni dönemde yönetim anlayışıyla ilgili konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “Yarım kalan şarkımızı bitirmek için buradayız. Hayallerimizi birlikte hayata geçirmek için buradayız. Çünkü bu hayal benim değil Balıkesir’in hayaliydi. Bu hayal Kuva-yi Milliye’nin başkenti için, bu hayal halkçı belediye için, bu hayal Balıkesir içindi. En önemlisi bu tohumlarını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk atmıştır. Çünkü bu hayalin tohumlarını işgal altında Kuvayi milliye bayrağıyla Yarbay Ali Çetinkaya atmıştır. Bu hayalin tohumlarını ilk Kuvayi Milliye kongrelerinde yapıldığı okuma yurdunda Alaca Mescit’te atıldı. Bu hayalin tohumlarını cumhuriyet kurulurken Savaştepeli Tıbbiyeli Hikmet attı. En önemlisi tohumlarını ulu önder Mustafa Kemal Atatürk attı. Bugün bu hayali gerçekleştirerek Atatürk’ün ayak izlerini sürdürerek ve cumhuriyetin değerlerini büyütüyoruz. Belediyeyi yönetirken adaletli olacağız ve herkese eşit olacağız. Kimseyi kırmayan kimseyi ötekileştirmeyen bir belediyecilik bugün başlıyor” dedi.

BELEDİYEDE PARTİCİLİK OLMAYACAK

Seçim sürecinde kurdukları Kuva-yi Milliye İttifakı’na dikkat çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, “ Bu başarının sahipleri CHP’li kardeşlerimin yanı sıra Balıkesir’de kurduğumuz ve ısrarla söylediğimiz Kuvayi Milliye İttifakı’na gönül veren AK Partili, MHP’li, İYİ Partili, Saadet Partili, DEVA Partili ve Gelecek Partili kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni yok. Tüm Balıkesir kazandı. Şimdi Balıkesir’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gece gündüz demeden çalışma zamanı. Kampanyanın ilk gününden beri söylüyorum makamda oturup tebrikleri kabul eden bir belediye başkanı değil sözünü verdiğim gibi ilçelerde köylerde mahallelerde emekçilerle, çalışanlarla, memurlarla, iş dünyamızla birlikte olan çalışkan bir belediye başkanı olacağız. Gönüller yapacağız, gönüller yapa yapa birleş birleşe kazanacağız. 10 yıl belediye başkanlığı yaptım bu süreçte hiçbir kimseye hangi partidensin demedim, sadece size nasıl bir yardımcı olabilirim dedim. Her seçim çalışmasında üzerine basa basa belediyede particilik olmayacak, belediyede siyaset yaptırmayacağım dedim” dedi.

BELEDİYE HİZMET BİNASININ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne asılan CHP bayrağının kendisinden habersiz asıldığını Ahmet Akın, “Bu sözlerimizi yüzlerce kez tekrarladık. Ancak bazı hadsizler bazı kendini bilmezler maalesef benim bilgim dışında belediye binasına parti bayrağı astılar. CHP’li olmaktan gurur duyuyorum ancak partimizin bayrağının yeri belediyenin binası değildir. Binada bayrak olacaksa parti bayrağı değil Türkiye Cumhuriyeti’nin al bayrağı olacaktır. O kişiler hakkında savcılığa şikayette bulundum onu da buradan söylüyorum. CHP’li olmaktan gurur duyuyorum ama partinin bayrağının yeri orası değil. Orası kamuya ait her vatandaşın hakkı olan bir bina. Oraya herhangi bir partinin bayrağı asılmaz. Orada olabilecek tek bayrak ay-yıldızlı şanlı Türk bayrağıdır. Her birlikte zorlu bir seçim geçirdik. Aynı isimde kopya aday çıkardılar. Bakanlarımız sıra sıra Balıkesir’e geldiler. Projelerimizin aynılarını tekrar ettiler.” dedi.

“GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye’nin toplu taşımada öğrenci ve diğer meslek gruplarına yönelik indirimin iptal edilmesi yönünde alınan karara sert çıkan Akın, “Bazı meslek gruplarına ve öğrencilere yönelik vermiş oldukları indirim haklarını iptal etmişler. Bu son kötülükten mağdur olan hemşerilerim üzülmesin. Biz bu kararı değerlendireceğiz ve herkesin yanında olup derhal gereğini yapacağız. Ahmet Akın ve Hakan Şehirli ve Mesut Akbıyık başkanlarım adaletin ve eşit hizmetin simgesi olacaktır. Bugünden itibaren olacaktır. Particilik, adam kayırmacılık bitmiştir. Yoksulluk Balıkesir’den tarihe gömülmüştür. Kentten köye göç başlayacaktır. Kişiler geçici kurumlar kalıcıdır. Tıpkı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk gibi eşit hizmet ve temiz siyasettir. Bugünden itibaren Balıkesir’e barış, adalet ve huzur hâkim olacaktır” dedi.