Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
Sosyal Medya

AKRABA BELEDİYECİLİĞİYLE BU KADAR!

AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, BASKİ’nin arızalara müdahale süresi üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ndeki kadrolaşmayı eleştirdi.

AK Parti Balıkesir Büyükşehir

BASKİ’nin su arızalarına geç müdahale ettiğini kaydeden Mehmet Birol Şahin, kurumun işleyişindeki sorunun temelinde liyakatsiz kadroların yattığını ifade etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde particilik, mezhepçilik ve akrabacılık anlayışının hâkim olduğunu belirten Şahin, “BASKİ arıza sayısı azaldı açıklaması ile Ahmet Akın yönetiminin beceriksizliği ve liyakatsiz kadrolaşmasını belgelemiştir. Artan şikayetler arıza sayısı değil, arızaya müdahale süresidir. BASKİ son günlerde artan şikayetler üzerine yaptığı açıklamada arıza sayısı geçtiğimiz yıllara göre azaldı, şikayetler azaldı diyerek açıklamasına arıza istatistik verileri eklemiş. Öncelikle belirteyim ki BASKİ şikayetlerin sebebini bile algılayamamış ki çözüm üretsin. Artan şikayetler arıza sayısı değil, arızaya müdahale süresidir. Arızaya müdahale süresinin iki, üç güne çıkması sebebiyle yaşanan susuzluk ve sokaklarda boşa akan sular. Bu olayları hemşerilerimiz görüyor ve yaşıyor. Bu gerçek açıklama ve arıza istatistikleriyle örtbas edilemeyecek bir gerçekliktir.  Arıza elbette olacaktır mesele arızalara hızlı müdahale ile arızanın etkisini en aza indirmektir. BASKİ 10 yıldır CHP’li Belediye Başkanı ve Meclis üyelerinin BASKİ Genel Kurullarında sürekli teşekkür edilen bir kurumdan bugün topyekûn şikâyet edilen bir kuruma 4 ay gibi kısa sürede nasıl getirildiğini bütün Balıkesir açıklıkla zaten görmekte, yaşamaktadır” dedi.

SORUNUN KAYNAĞI LİYAKATSİZ KADROLAR!

BASKİ’nin işleyişinin bozulmasının başlıca nedenin liyakatsiz kadrolar olduğunu ifade eden Mehmet Birol Şahin, “Arıza sayısı azalmış ama arızaya müdahale süresi ve şikâyet artmıştır. Arıza sayısının azalmasının sebebi Ak Parti Belediyeciliğinde 10 yıldır programlı bir biçimde yapılan yatırımlardır. Buna rağmen arıza karşısında bu günkü aciziyet ve beceriksizlik 4 aydır BASKİ’nin maruz kaldığı tecrübeli ve Balıkesir’i avucunun içi gibi bilen kadroların sürgünlerde görevden alıp dağıtarak yerine BASKI binasını bile ancak Navigasyon ile bulabilecek kadar Balıkesir’e yabancı, liyakatsiz ama akrabacı, mezhepçi, partizan görevlendirmelerdir. Bugün yaşananlar 4 aydır logo, isim ve tabela değiştirip, panayır, festival, düğün, konser gezip yalan algı dolu video çekip, sosyal medya, basın açıklamalarına, baldız enişte, oğul, damat kadrolaşmaya ayırdıkları vakitlerden başını kaldırıp Belediye, BASKI, Balıkesir’i gündemlerine almamalarının olağan sonucudur. Ahmet Akın herkese yakın balonu patlamış büyü bozulmuştur, şimdi acı gerçeklerin, giderek ağırlaşan sorunların ve şikayetlerin yaşanacağı dönem başlamıştır. Ahmet Akın’ı yalan ve çarpıtma haber üretim merkezi haline dönüşen basın birimlerinin algı çalışmaları kurtaramaz. Zaten bu son açıklamaları nasıl panik halinde zorlama ifadelerle mazeret uyduracağız derken Ahmet Akın’ın beceriksizliğini belgelemiştir.”