Bigadiç’ten çaldıkları kuzuları panelvan minibüse doldurup Susurluk’a götüren 3 şüphelinin polislerden kaçarken yaşanan polis-hırsız kovalamacası filmlerdeki aksiyon sahnelerini aratmadı.

FİLMLERE TAŞ ÇIKARTIR

Bigadiç’in kırsal mahallelerinden çaldıkları küçükbaş hayvanları bir minibüse dolduran hırsızlar, ilçeden ayrılırken durumlarından şüphelenen polislerin dur ikazına uymayarak kaçtı. Bigadiç’den itibaren 3 şüphelinin bulunduğu 34 plakalı beyaz Hyundai panelvan tipi araç peşinde polis ekipleri olmasına rağmen Balıkesir’e kaçtı. Bigadiç polisinin uyarısı ile harekete geçen Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Bigadiç Kavşağından itibaren şehir merkezinde şüpheli aracın geçiş yapabileceği güzergâhlarda önlem aldı. Bigadiç’te başlayıp Balıkesir’de devam eden polis-hırsız kovalamacası filmlere taş çıkarttı.

AĞIRLIK YAPMASIN DİYE KUZULARI ATTILAR
Balıkesir merkezinde devam eden kovalamacada onlarca polis ekibini peşlerine takan hırsızların bulunduğu araç, şehir turu attı. Stadyum Kavşağını geçen şüpheliler Cengiz Topel Caddesinde ağırlık yapmasın diye araçtaki 3 kuzuyu caddeye attı. Bu sırada 1 şüpheli de araçtan atlayıp ara sokaklara kaçtı. Şüpheliyi fark eden mobil timler dakikalar sonra bu şüpheliyi kıskıvrak yakaladı.

SOLUK SOLUĞA TAKİP

Gece yarısı gerçekleşen olayda şüphelilerin yola attığı 3 kuzu Meteoroloji Müdürlüğünün bahçesinde tutulduktan sonra Bahçelievler Polis Merkezine götürülerek muhafaza altına alındı. 120 kilometre sürat ile kaçan şüpheli araç, Cengiz Topel Caddesi’nden Çevreyoluna oradan Karamanköy yoluna girdi. Ekiplerin de peşinden takip ettiği hayvan hırsızları Karamanköy’ü de geçtikten sonra Kepsut yoluna girdi. Güzergâhlarına göre alınan güvenlik önlemlerine rağmen kaçmayı sürdüren hırsızlar Kepsut yolundaki hayvan pazarının önünden Balıkesir’e ilerledi. Kavşağın polis ekipleri tarafından kapatılmasına rağmen ters yoldan girip Susurluk yoluna çıkan şüpheli araç Maliye noktadaki Polis Uygulama Noktasını da geçip Bursa yoluna çıktı. Susurluk istikametine kaçan araç peşinden takip eden onlarca ekibe rağmen durdurulamadı.

ARACI TERKEDİP KAÇTILAR
En başından beri nefesleri kesen kovalamaca Susurluk’taki outlet civarında sona erdi. İlçe girişinin kapatılacağını tahmin eden hırsızlar aracı Sultançayır mevkiine gelmeden önceki outlet civarında stabilize bir yola sürdü. Polise yakalanmamak için çaba sarf eden hırsızlar daha fazla gidemeyerek bulundukları aracı terk edip yaya olarak kaçtılar. Kırsal arazide gözlerden kaybolan şüphelileri kovalamaya devam eden Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ormanlık alanda yaptıkları çalışmada şüphelilerden birini yatar vaziyette bularak yakaladı. İ.C. isimli şüpheli gözaltına alınırken, aracı kullanan ve Susurluklu olduğu öğrenilen K.K. isimli şüpheli ise kaçtı. K.K. ve İ.C. isimli şüphelilerin aynı suçtan sabıkalı oldukları bildirildi.

POLİS PEŞİNİ BIRAKMADI

Bigadiç ilçesindeki kırsal mahallelerden toplam 22 küçükbaş hayvanın çalındığı öğrenildi. Çaldıkları kuzuları panelvan minibüse doldurup kaçan 3 şüpheliden biri Balıkesir merkezde indiği araçtan yaya olarak kaçarken, ikincisi ise aracın terkedildiği Susurluk kırsalında saklandığı ormanlık alanda yakalandı. Terkedilen panelvan araçta ayrıntılı inceleme yapılarak şüphelilere ait delil çalışması yapıldıktan sonra çekici ile emniyet otoparkına götürüldü.

2 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA 1 ŞÜPHELİ ARANIYOR

Çalınan hayvanlar da sahiplerine teslim edilirken, Bigadiç’te başlayıp Balıkesir merkezde devam eden ve Susurluk’ta sona eren kovalamacanın sonunda kaçan 3 şüpheliden K.K. isimli şüpheli polis ve jandarma tarafından her yerde aranıyor. Susurluk ilçesinde ikamet ettiği belirtilen K.K.’nın yine hayvan hırsızlığından suç kaydının olduğu ve arandığı öğrenildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin amansız bir mücadele sonunda yakaladığı iki şüpheli ile ele geçirilen araç ve küçükbaş hayvanların Bigadiç İlçe Emniyet Müdürlüğüne teslim edildiği, Bigadiç Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.