FETÖ’nün altın sponsoru, eski BİAD’çı Ayhan Atahan, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı’ndan istifa ettirildi. Atahan’ın geç de olsa AK Parti teşkilatından temizlenmesi, FETÖ’nün siyasi ayağıyla mücadelede umut ışığı yaktı.

 

PARAYI TUSKON’DAN BULDU

FETÖ organizasyonlarına ekonomik destek sağladığı ortaya çıkan ve kendi beyanıyla TUSKON bağlantıları sayesinde Fas ve Cezayir’e ihracat yapıp büyük kazanç elde eden AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan nihayet görevinden alındı.

 

KALEMi ÇOKTAN KIRILDI

Ban­ka­As­ya’ya para ya­tı­ran­la­rın bile ha­pis­ler­de sü­rün­dü­ğü bir dö­nem­de, Ata­han’ın AK Parti’de işgal et­ti­ği kol­tuk vic­dan­la­rı ra­hat­sız edi­yor­du. Atahan’ın kalemi kırılalı aslında çok olmuştu ama teşkilat içindeki kaostan fayda-lanarak bugüne kadar koltuğunu korudu.


 

ATAHAN İSTİFA ETTİRİLDİ

Son dönemlerde adı skandallarla anılan AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, Ekrem Başaran’ın il başkanı olarak belirlenmesinin ardından istifa eden ilk ilçe başkanı oldu.

 

AK Parti Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, AK Parti’de yeni dönemde üzerine kalem çekilen ilk isim oldu. AK Parti’de, İl Başkanlığına Ekrem Başaran’ın atanmasının ardından yeni dönemin planları da başladı. Göreve geldiği günden bu yana adı değişik skandallarla anılan Altıeylül İlçe Başkanı Ayhan Atahan, istifa ettirilen ilk ilçe başkanı oldu. Sahibi olduğu şirketi FETÖ’nün organize ettiği Türkçe Olimpiyatları’na Altın Sponsor olan ve yurtdışındaki ticari bağlantılarını FETÖ aracılığıyla yaptığı iddia edilen Atahan, Sembol Medya Grubu’nun bu yöndeki haberlerinden sonra Ekspres Muhabiri Ümit Ulus’u basın toplantısına almamış, toplantı öncesi de partililere “Gerekirse döverek dışarı çıkarın” talimatı verdiği ortaya çıkmıştı. AK Parti Genel Merkezi tarafından kamuoyuna yansıyan FETÖ bağlantılı haberler ve büyük tepkilere neden Ekspres muhabirine yönelik davranış ve talimatları nedeniyle üzeri kırmızı kalemle çizilen Atahan, Başaran’ın göreve gelmesiyle birlikte ilk istifa ettirilen isim oldu.

 

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORDUN DA NEDEN İL BAŞKANLIĞINA YEŞİLLENDİN

 

Ayhan Atahan, AK Parti Altıeylül İlçe Başkanlığı sosyal medya hesabından istifasını”…Bir daha aday olmayı düşünmediğimden dolayı delegelerin ve delege seçimlerinin sağlıklı yürütülmesi için yeni atanacak ilçe başkanı arkadaşımızın öncülüğünde yapılmasını uygun olduğunu düşünerek il başkanımız ve genel merkezimiz ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda istifa dilekçemi sunmuş bulunmaktayım” şeklinde olarak ifade etse de kısa bir süre önce basına da yansıyan haberlerde İl başkanlığına aday olmuştu.