15 Nisan’da gelen denizlerde büyük kayıklar, troller ve gırgırlarla avlanma yasağı 1 Eylül 2023 Cuma günü itibariyle kalktı. Sabahın ilk ışıklarıyla Marmara Denizi’ne açılan balıkçılar, yeni sezonun ilk balıklarını tuttu. Hamsi ve sardalyenin bolluğuna dikkat çeken Balıkçı Ali Çakıroğlu, “Tüm balıkçı camiasına hayırlı olsun” dedi

1 Eylül 2023 Cuma günü itibariyle denizlerde avlanma yasağı kalktı. Nisan ayından bu yana açılamayan balıkçılar sabahın erken saatlerinde yeni sezonun ilk balıklarını tuttu. Balıkçıların avlanma yasağına uyduğunu söyleyen Balıkçı Ali Çakıroğlu, “Hamsi, sardalye, istavrit ve denizlerin soğumasıyla beraber diğer büyük balıkların olduğu güzel bir sezon başlayacak. Geçen yıl göç balıkları palamut, çinekop ve lüfer çoktu ama hamsi azdı. Türk halkının yüzde 87’sinin en çok yediği balık hamsidir. Bu yıl en bereketlisi hamsi oldu.” dedi.

Yeni sezonda bol balık tutulduğunu aktaran Balıkçı Çakıroğlu, “Müşterilerin bizlere güvenerek balıkları almasını istiyoruz. Anadolu’ya talep gitmediği için fiyatlar şaşırılacak derecede düştü. Arz ve talebe göre belli olan balık fiyatlarının bir ay daha düşüş yaşayacağını düşünüyorum. Şu anda sardalye 70 lira, istavrit 100 lira ve hamsiyi 100 liraya satıyoruz. Denizler soğuduktan sonra fiyatlar biraz daha yükselir. Tüm balıkçı camiasına hayırlı olsun, halkımızı balık almaya davet ediyorum” diye konuştu.