AK Parti Balıkesir Milletvekili Mutlu Aydemir seçim çalışmalarına Burhaniye’de devam etti. Geçen beş yılda Burhaniye’de yapılan hizmetlere değinen Aydemir, yatırım yağmurunun artarak süreceğini söyledi.

İlk olarak AK Parti Burhaniye İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Ardından AK Parti Burhaniye İlçe Başkanı Feridun Soykök ile birlikte Halk Eğitim Merkezi’ndeki kursiyerleri ziyaret ederek ürettikleri ürünleri e ticaret üzerinden pazarlayabileceklerinin müjdesini verdi. Devamında esnafın iş yerlerini ziyaret ederek hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Büyükşehirde Yücel Yılmaz’a Burhaniye’de Necdet Uysal’a destek isteyen Aydemir şunları söyledi. “Burhaniyemiz yaz turizminin gözde sahillerine sahip. Körfezimizin yıldızlarından biri, burada turizm kimliği öne çıkacak. Geçtiğimiz beş yılda Necdet Uysal Başkanım Burhaniye’nin geleceğine yönelik önemli işler yaptı. Hiçbir sorunu ötelemedi, hepsinin üzerine gitti. Bizler de Büyükşehir ve merkezi hükümet olarak hemen her alanda önemli yatırımlar yaptık. Balıkesir Çiftçi Eğitim Merkezi’ni (BAÇEM) buraya kurduk. Tıbbi ve aromatik bitki üretimi yeni bir pazar. Bu pazarda Balıkesir de yer almalı dedik. Burhaniye’yi tıbbi ve aromatik bitki üretim merkezi haline getiriyoruz. Buradaki kurslara birçok il ve ilçeden katılım oluyor. Organik ürün pazarlarını destekledik. Zeytin sineği ile etkili bir biçimde mücadele edildi. Zeytinde sulama yoluyla verimi ve kaliteyi arttırmak, taşkınları önlemek ve gerektiğinde içme suyu sağlamak için son 40 yılın hayali Reşitköy Barajı’nı hayata geçiriyoruz. Sağlık alanında modern bir hastane binası kazandırdık. Kültür sanat etkinlikleri için Amfi Tiyatro inşa edildi, sportif faaliyetler için ise yeni stadın temeli atıldı. Bu hizmetleri hep siz Burhaniyelilerden aldığımız destekle yaptık yapıyoruz. Eğitim alanında Körfez Üniversitesi kurma çabalarımız devam ediyor. Kısa zaman içinde Burhaniye doğalgazın konforuna da kavuşacak, yaşam kalitesiyle ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri olacak. Burhaniye’de Necdet Başkanımın devam etmesi, Büyükşehirde de Yücel Yılmaz Başkanımın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte önümüzdeki beş yılda Burhaniye’ye yatırım yağmuru artarak sürecek.” dedi.